Valtteri Bottas kisaan Kimi Räikkösen takaa – "Kimillä ensin etu, sitten meillä"

Sunnuntain USA:n GP:ssä riittää mielenkiintoa heti startissa, kun kärkikuskien välillä on eroavia rengastaktiikoita. Ferrarin suomalaiskuski Kimi Räikkönen hyökkää kisaan pehmeimmillä eli ultrasoft-renkailla, kun taas muut kärkikuskit käyttävät astetta kovempia eli supersofteja.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Lauantain aika-ajoissa Mercedeksen Lewis Hamilton oli toinen ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä, Räikköstä ja Valtteri Bottasta.

Vettel sai kuitenkin jo perjantaina kolmen lähtöruudun rangaistuksen, minkä myötä hän lähtee kisaan ruudusta viisi.

Räikkönen nousee täten eturiviin, kun taas Bottas nousee kolmanteen ruutuun.

Bottaksen mukaan sunnuntain kisan lähtöpaikalta on ”kaikki mahkut”.

– Tuo on ihan hyvä asetelma. Tosi vaikea veikkailla, että miten käy ja miten renkaat kestävät. Siinä on aika paljon kysymysmerkkejä huomiselle, Bottas sanoi C Moren haastattelussa.

Tallit eivät päässeet testaamaan perjantaina pitkiä vetoja, sillä USA:n GP:n rata-alueella Austinissa satoi vettä.

Sunnuntain kisan alku on heti kutkuttava, kiitos Räikkösen rengasvalinnan. Bottas pohti koko kärjen asetelmaa ja Räikkösen taktiikkaa aika-ajojen jälkeen.

– Teoriassa meidän pitäisi pystyä ajamaan pidempi veto alussa, jos on tarvetta. Uskon, että ultrasoftit alkavat olla viiden kierroksen jälkeen huonommat kuin ne, millä me lähdemme kisaan, eli supersoftit.

– Kimillä on lähdössä pieni etulyöntiasema, sen jälkeen meillä, Bottas tiivisti ennakkoasetelmat.

Aika-ajojen jälkeen Bottas oli hieman pettynyt. Vielä kolmannen osion alkuhetkillä Bottas oli tiukasti kiinni paalupaikkataistelussa. Lopulta hän jäi kuitenkin lähes neljä kymmenystä (+0,379) Hamiltonista.

– En tiedä, miksei toisella vedolla kolmannessa osiossa löytynyt aikaa. Eka veto oli vielä ihan ok. En tiedä, minkä takia toisessa vedossa ei ollut enempää pitoa, Bottas pyöritteli. 

Lue myös:

    Uusimmat