Valtteri Bottaksen toiminta aiheutti hämmennystä F1-asiantuntijassa – "Miksei käännä eteen ja peitä?"

3:02
Video: Formulastudio analysoi Valtteri Bottaksen kisan

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli Portugalin GP:ssä kolmas. Bottas tippui kisan aikana ensin kärkipaikalta toiseksi ja vielä tästä pykälää alaspäin kolmanneksi. C Moren F1-asiantuntija Aaro Vainio ihmetteli Bottaksen toimintaa niin Lewis Hamiltonin kuin Max Verstappenin ohitusyritysten kohdalla.

Bottas lähti kisaan paalupaikalta – pitäen kärkipaikan hallussaan sekä viivalta lähdettäessä että turva-auton jälkeisessä uusintalähdössä.

Lopulta kierroksella 20 Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton onnistui ohittamaan Bottaksen.

Lisää lunta tupaan tuli varikkopysähdysten jälkeen. Kierrosta aiemmin pysähtynyt Red Bullin Max Verstappen hyökkäsi kuin haukka kimppuun, kun Bottas liukasteli tuoreiden renkaiden kanssa.

C Moren F1-asiantuntija Aaro Vainio jäi hämmästelemään sitä, miten Bottas toimi sekä Hamiltonin että Verstappenin kohdalla.

– Miten Valtteri on se, joka nostaa, kun hän menee Hamiltonin kanssa rintarinnan ensimmäiseen mutkaan? Tuntuu, että Valtteri antoi nyt aika helposti tilaa. Sama juttu Verstappenin kanssa. Miksei hän (Bottas) kääntänyt ja peittänyt mutkaan mentäessä? Vainio kyseli hämmästyneenä.

Bottaksen kisan läpikäynti jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja