Valtteri Bottaksen paikalle pyrkivä F1-lupaus sai Lewis Hamiltonilta salaisen vinkin – "Hän voi saada jonain päivänä katua sitä"

F1-lupaus George Russell ei pysty vielä Williamsin autolla haastamaan kärkikuskeja, mutta brittinuorukainen toivoo joskus pääsevänsä mittelemään taitojaan mestarikuski Lewis Hamiltonia vastaan tämän omilla aseilla.

Russell on saanut kasvaa Mercedeksen kuskiakatemiassa. Hän sai viime kaudella paikan saksalais-brittiläisen tiimin moottoriasiakkaan Williamsin riveistä ja onnistui kukistamaan heti tallikaverinsa Robert Kubican.

Huhut ovat kuitenkin viemässä 22-vuotiasta Russellia kovaa vauhtia eteenpäin urallaan. Mercedeksellä on painetta löytää hänelle Williamsia parempi kasvualusta, joten tallipäällikkö Toto Wolff on joutunut ottamaan kantaa Russellin mahdollisen siirtoon Mercedeksen emotiimiin.

Russell saattaisi tällöin nousta maanmiehensä Lewis Hamiltonin aisapariksi Valtteri Bottaksen tilalle.

Mestarikuski tuskin vuosia sitten osasi pitää Russellia uhkana. Nuorukaiselta kysyttiin Sky Sportsin haastattelussa, onko hän saanut kokeneemmilta kuskeilta hyödyllisiä neuvoja urallaan.

– Itse asiassa olen saanut Lewisilta pikku vinkin kaksi vuotta sitten, kun ajoin Formula 2 -sarjassa, Russell vastasi.

Tuona vuonna Russell kukisti F2-sarjan mestaruustaistelussa nykyisen McLaren-kuski Lando Norrisin.

– Se (vinkki) sai minut ajattelemaan, miten saisin vähän enemmän irti (autostani), Russell jatkoi.

– Toivon, että voin jonain päivänä saada hänet katumaan sen neuvon antamista, hän sivalsi.

– Kyseessä oli briiffaus. Minulla oli pieniä ongelmia yhden jutun kanssa, ja juttelin insinöörien kanssa. Hän antoi vinkkejä kuskin näkökulmasta, ja ne koskivat enimmäkseen renkaita ja miten niistä saa enemmän irti.

Tämän tarkemmin ei Russell haastattelussa suostunut asiaa paljastamaan.

– En aio kertoa sitä tässä, mutta se oli pikku juttu, joka auttoi minua löytämään vähän ekstraa, mitä minulta puuttui F2-urani alussa, ja se itse asiassa on kantanut F1-uralleni asti.

– Se neuvo laukaisi jotain mielessäni, Russell tunnusti.

Lue myös:

    Uusimmat