Valtteri Bottaksen jatkosopimus julki - ura jatkuu Mercedeksellä!

Valtteri Bottas jatkaa Mercedes-tallin kuljettajana. Suomalainen vahvisti Mercedeksen julkaisemalla videolla pysyvänsä tallissa.

Mercedes julkaisi Twitter-tilillään videon, jossa Bottas kertoo ensimmäisestä voitostaan. Lopussa tulee itse uutinen.

- Minulla on hyviä uutisia. Minä jatkan tallissa vuoden 2019. Lisäksi sopimuksessa on optio vuodesta 2020. Olen todella iloinen, että pysyn tässä tallissa, Bottas sanoo.

Bottaksen sopimus on siis mallia 1+1 vuotta. Eilen varmistui, että nelinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton jatkaa kaksivuotisella sopimuksella tallin kuljettajana.

Kuudetta kauttaan F1-sarjassa ajava Bottas siirtyi Mercedekselle alkuvuodesta 2017, kun edellisellä kaudella maailmanmestariksi ajanut Nico Rosberg lopetti yllättäen uransa.

Bottas pääsi nopeasi sinuiksi uuden tallin kanssa ja ajoi jo kauden kolmannessa kilpailussa Bahrainissa paalupaikalle. Voitto jäi tuolla kertaa saavuttamatta, mutta jo seuraavassa kisassa Sotshissa Bottas pyyhälsi lähdössä kärkeen ja otti uransa ensimmäisen voiton.

Vahvat otteet toivat vuoden jatkosopimuksen Bottakselle, ja nyt hän on varmuudella jatkossakin Mercedes-kuski.

Bottaksella on urallaan viisi paalupaikkaa ja kolme voittoa. Tällä kaudella hän ei ole pystynyt voittamaan osakilpailua.

Kaikkiaan Bottas on ajanut 107 F1-osakilpailua ja noussut palkintopallille 26 kertaa. Niistä ensimmäiset yhdeksän tulivat Williamsilla vuosina 2014-16. Viime kaudella Bottas otti kolmen voittonsa lisäksi kymmenen palkintosijaa. Tällä kaudella saldo on kasvanut neljällä.

Lue myös:

    Uusimmat