Mainos

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Stubbin kotiin tehdystä ilkivallasta: "Otamme erittäin vakavasti"

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin kotitaloon kohdistuneen ilkivallan tutkinta jatkuu. Ministeri Stubbin kodin ikkunoita rikottiin toissa yönä Espoossa. Myös muun muassa läheisen päiväkodin ikkunoita rikottiin. 

Länsi-Uudenmaan poliisi julkaisi illalla valvontakamerakuvia henkilöistä, joita epäillään ilkivallasta. Poliisi kertoo tutkivansa tapausta vahingontekona ja kotirauhan rikkomisena. 

Huomenta Suomessa vierailleen valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Jari Ylitalon mukaan ilkivallantekijöistä ei ole vielä lisätietoa, eikä ketään ole otettu kiinni tapauksen johdosta.

– Kyllä tässä kovin pitkälti ollaan samojen tietojen varassa kuin eilen. Poliisi on jatkanut tutkintaa. Ministerin talon vauriot on arvioitu ja korjaustoimet aloitettu, jotta ministeri perheineen pääsisi jatkamaan normaalia elämää mahdollisimman pikaisesti, Ylitalo kertoo.

Ylitalon mukaan ministerin kotitaloon tehty ilkivalta tullaan puimaan läpi.

– Tietenkin otamme tällaisen erittäin vakavasti. Arvioimme ja tutkimme sitä monelta kantilta. Saamme poliisitutkinnasta vielä lisäeväitä arviointiin: mitä muuta ministereiden turvallisuusprosessissa pitäisi tehdä. Teemme jatkuvasti yhteistyötä viranomaisten kanssa, ja siten pystymme käyttämään resursseja mahdollisimman joustavasti ja tehokkaasti, Ylitalo kertoo.

Valtioneuvostossa odotetaan poliisin lisätietoja, joista voisi ammentaa Ylitalon mainitsemia lisäeväitä.

– Poliisi jatkaa omalla linjallaan ja pystyy toivottavasti tiedottamaan tänään vähän lisää asiasta. Mekin odotamme poliisitutkinnan edistymistä, jotta voimme jatkaa ministereiden turvallisuuden lisäämistä, Ylitalo toteaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.