Mainos

Suojelupoliisi: Liian varhaista arvioida, mitä tästä seuraa

Suojelupoliisi selvittää valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kotiin tehtyä hyökkäystä.

– Suojelupoliisi osallistuu tapahtumien selvittelyyn yhdessä paikallispoliisin kanssa. Viime yön tapahtumat ovat tiedossamme, viestintäpäällikkö Jyri Rantala toteaa.

Suojelupoliisin tehtäviin kuuluu nimenomaan arvioida valtiojohtoon kohdistuvia uhkia. Uhka-arviota tehdään Rantalan mukaan jatkuvasti valtioneuvoston ja paikallispoliisin kanssa yhteistyössä.

– Näiden uhkien torjumiseksi suojelupoliisi on laatinut viimeksi viime kesäkuussa uhka-arvion, jossa arvioidaan valtioneuvoston jäseniin mahdollisesti kohdistuvia uhkia ja riskejä. Arviossa on käyty läpi myös valtiovarainministerin tilanne.

Ei kommentoi Stubb-arviota

Rantala ei voi kommentoida Stubbin kohdistuvaa arviota sen tarkemmin.

Tällä hetkellä Suojelupoliisin pääprioriteetti on tapahtumien kulun selvittämisessä. Se, mitä toimenpiteitä myöhemmin tullaan tekemään, selviää myöhemmin.

– Ennen kuin tapahtumaketjun kokonaisuus selviää, on liian varhaista arvioida, mitä tapahtumista mahdollisesti seuraa, Rantala sanoo.

Poliisin tietojen mukaan Stubbin asunnon pihalle tunkeuduttiin ja rakennuksesta rikottiin ikkunoita maanantain ja tiistain välisenä yönä. MTV Uutisten tietojen mukaan Stubbin perhe oli tapahtuman aikana kotona.

Rantalan mukaan yksityiskohtaisia tietoja uhka-arvioista tai niihin liittyvistä käytännöistä ei voida kertoa vaarantamatta ihmisten turvallisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.