Mainos

Poliisilla kaksi epäiltyä Stubbin kotiin tehdyssä iskussa

Poliisilla on alustavasti kaksi epäiltyä valtiovarainministeri Alexander Stubbin kotiin kohdistuneen ilkivaltaiskun tekijäksi.

Komisario Kari Siivo kertoo, että poliisilla alkaa olla jo tarkempi kuva Espoon Haukilahdessa sijaitsevaan asuntoon tehdystä iskusta.

– Viime yönä on noin kello 02.40 aikaan asunnolta tuli hälytys ja siitä tuli tieto poliisille aamulla. Ministerin osalta turvatoimet olivat alkaneet jo aikaisemmin, mutta paikallispoliisille tieto tuli aamulla.

– Siellä on tehty teknistä ja taktista tutkintaa. Samaan ajankohtaan sopivasti on rikottu läheisen päiväkodin ikkunoita useampia ja nyt selvitellään, onko näillä yhteyttä keskenään.

Poliisi käy parhaillaan läpi valvontakameran kuvia ja aikoo julkaista epäillystä tekijöistä kuvia viimeistään aamulla. 

– Alustavien tutkimusten mukaan näyttäisi, että tekijöitä on kaksi. Hahmoista päätellen siellä oli kaksi nuorehkoa miestä. Tutkinta on kuitenkin vielä ihan alkuvaiheessa, Sihvo toteaa.

Komisario Siivon mukaan tässä vaiheessa ei voida vielä arvioida, oliko ministeri Stubbin asunto erityisesti kohteena.

– Ajallisesti ja paikallisesti näillä (alueen) tapahtumilla saattaa olla yhteyttä keskenään ja ainakin useita ikkunoita on rikottu. Ketään ei ole otettu tapausten johdosta kiinni, joten ei ole varmuutta siitä, oliko ministeri erityisesti kohteena vaiko ei. 

Espoon poliisi tutkii tapausta vahingontekona ja kotirauhan rikkomisena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.