Valtioneuvosto jyrähti perussuomalaisen valheista: Liikkumisrajoituslaki ei voimassa, sakkoja ei jaella

6:28
Tällaisia ovat hallituksen kaavailemat liikkumisrajoitukset

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski vastasi tiukkasanaisesti sosiaalisessa mediassa kiertävään viestiin, jonka mukaan maskittomia olisi alettu sakottaa Turussa.

– ”Läheisen tutun kaverit kertoivat”. Liikkumisrajoituksia ja maskipakkoa koskeva laki EI ole voimassa. Sakkoja ei jaella. Tällaisten kuulopuheiden jakelu kannattaisi lopettaa alkuunsa, Päivi Anttikoski twiittasi sunnuntaina.

Sanna Marinin hallituksen lakiluonnosta käsitellään vasta eduskunnan pääsiäisloman jälkeen. Sitä puidaan usean asiantuntijan voimin perustuslakivaliokunnassa.

Sosiaalisessa mediassa valheellista tietoa lähti levittämään perussuomalaisten paikallisjohtoon kuuluva henkilö, joka viittasi "läheisen tutun kaverien" saaneen sakon sisätilassa olemisesta ilman maskeja. Valheellista twiittiä pyysi poistamaan muun muassa keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä, jolle henkilö vastasi, ettei hän aio poistaa tai hävetä viestiään. Hän piti mielenkiintoisena, mitä hänen (valheellinen) viestinsä saa aikaan.

Myöhemmin iltapäivällä tviitti poistettiin.

Juttua päivitetty 28.3. kello 19.21: Iltapäivällä tviitin julkaissut henkilöi lmoitti harkitsevansa tviitin poistoa, eikä tviittiä enää löydy hänen tililtään. Hän kertoi tviitissään tviitin julkaisun johtuneen hänen saamastaan kuvasta, jossa oli kuvattu maskittomuudesta saatu sakko. Hän kertoo asian herättämän ihmetyksen johtaneen tviitin julkaisuun. Hän kertoo pitävänsä ikävänä, jos kuva oli perätön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja