Mainos

Valtiolle 1,12 miljardia TeliaSoneran myynnistä

Valtio myi tänään TeliaSoneran osakkeita reilulla 1,12 miljardilla eurolla. Valtion jäljelle jäänyt osuus yhtiöstä on noin 13,8 prosenttia.

Suomen valtio myi tänään runsaat viisi prosenttia eli 250 miljoonaa kappaletta omistamistaa TeliaSoneran osakkeista. Valtio saa niistä myyntituloja yhteensä noin 1123 miljoonaa euroa ennen palkkioita, kertoi liikenne- ja viestintäministeriö myöhään illalla.

Kaupan jälkeen Suomen valtion osuus TeliaSoneran osakkeista on noin 13,8 prosenttia.

Tarjousmyynnin pääjärjestäjänä toimi Morgan & Stanley ja järjestäjänä Enskilda Securities. Osakkeet myytiin niin sanotulla nopeutetulla tarjousmyynnillä, joka kohdistettiin kansainvälisille ja pohjoismaisille markkinoille. Osakemyynnin lopullinen hinta ja koko perustuivat markkinoiden kysyntään.

Suomen valtio on osana 250 miljoonan TeliaSoneran osakkeen myyntiä sitoutunut olemaan myymättä omistamiaan TeliaSoneran osakkeita 180 päivän ajan ilman tarjousmyynnin pääjärjestäjän etukäteistä suostumusta.

Valtio sijoitti vuoden 2001 Sonera Oyj:n uusmerkinnässä yhtiöön 530 miljoonaa euroa. TeliaSoneran osakkeina tämä sijoitus vastaisi noin 1340 miljoonan euron arvoa tämän myynnin yhteydessä käytetyllä hintatasolla. Suomen valtio on saanut TeliaSoneran ja sitä ennen Soneran osakemyynneistä yhteensä 7,7 miljardia euroa.

Liikenne- ja viestintäministeriö sanoi aiemmin tänään, että jos osakkeet menevät hyvin kaupaksi, voidaan myytävien osakkeiden määrää nostaa 300 miljoonaan osakkeeseen eli 6,4 prosenttiin TeliaSoneran osakkeista.

TeliaSonera ilmoitti alaskirjauksesta

TeliaSonera ilmoitti myös tänään tekevänsä 380 miljoonan euron alaskirjauksen International Carrier -yksikössään. Alaskirjaus heikentää yhtiön loka-joulukuun tulosta.

Alaskirjauksen myötä TeliaSonera Internationalin Carrierin kirjanpitoarvo laskee nollaan. Yhtiö perustelee alaskirjausta ylikapasiteetilla ja laskevilla hinnoilla, jotka ovat entisestään heikentäneet yksikön toimintaympäristöä.

- Vaikeat toimintaolosuhteet sekä nopeasti laskevat hinnat tekevät vaikeaksi kannattavuuden parantamisen tasolle, jolla voisimme perustella nykyistä kirjanpitoarvoa. Näin ollen meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä tämä ei-kassavirtavaikutteinen alaskirjausö, sanoo TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igelö yhtiön tiedotteeessa.

TeliaSonera kertoi jo osavuosikatsauksen yhteydessä lokakuussa arvioivansa International Carrierin tasearvon ennen vuoden loppua. Yhtiön mukaan aiemmin raskaasti tappiollisen International Carrierin käyttökate on nyt voitollinen, mutta sen taloudellisen tuloksentekokyvyn ei voida olettaa paranevan.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 08.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.