Raju ukkosmyrsky iski Ouluun: Puita kaatunut ihmisten päälle, rakennuksiin tulvinut vettä, sireenit soivat – pelastuslaitos ei ehdi edes kommentoida

Armi todisti ukkosmyrskyn aiheuttamaa rankkasadetta lähietäisyydeltä:"Onks tää pyörremyrsky?"– katso video 0:44
Armi todisti ukkosmyrskyn aiheuttamaa rankkasadetta lähietäisyydeltä: "Onks tää pyörremyrsky?" – katso video

Oulun seudulle on iskenyt voimakas sade- ja ukkosmyrsky maanantaina iltapäivästä.

Taivas repesi hieman ennen kolmea, kertoo MTV Uutisten tavoittama oululainen. Ennen myrskyä oli tavallinen ja aurinkoinen kesäpäivä.

– Tuntui kuin hirmumyrsky olisi iskenyt. Vettä satoi aivan suunnattomasti ja oli kova tuuli, oululaisnainen kuvailee myrskyn voimaa.

Alueella salamoi, ukkonen jyrisi ja vettä satoi kaatamalla. Pelastuslaitos on saanut hälytyksiä pitkin iltapäivää ainakin Oulun Kirkkokadulle, Isokadulle, Kaapelitielle ja Hallituskadulle. Oulun Sonnisaaressa on myös ollut "ihmisen pelastamiseen puristuksista" liittyvä tehtävä.

Valtavasti vahinkoja

MTV:n tavoittama oululainen kertoo, että myrsky on kaatanut puita kaupungissa. Myös isokokoinen roska-astia on lentänyt parkkipaikalle.

Iltapäivällä neljän aikaan pelastuslaitos tiedotti, että sillä on noin 70 kappaletta vahingontorjuntatehtäviä. Ne ovat rakennusten vesivahinkoja, puiden kaatumisia ja materiaalivahinkoja. Lisäksi puita on kaatunut ihmisten päälle.

Pahin myrsky ohi nopeasti

Voimakas myrsky kesti vain hetken. Kovin rankkasade kesti noin 5 minuuttia, mutta kokonaisuudessaan kuuro oli ohitse vartissa. Pieni sade jatkuu edelleen.

Pelastuslaitos on ilmoittanut useista pelastustehtävistä rajuilman puhkeamisen jälkeen. Uusikadulla ja Hallituskadulla Oulun keskustassa on annettu hälytys keskisuuresta vahingontorjunnasta ja puolestaan Aitaniityssä on käynnissä ihmisen pelastaminen puristuksista.

MTV Uutiset tavoitti paloesimiehen alueelta, mutta hän oli niin kiireinen, ettei ehtinyt kommentoimaan asiaa. Puhelun taustalla kuului jatkuva hälytysäänten ulina.

Ouluun iski raju ukkoskuuro – näkyvyys paikoin nolla: Katso silminnäkijän video! 1:15
Ouluun iski raju ukkoskuuri – katso silminnäkijän video kaupungista

Lue myös:

    Uusimmat