Mainos

Valtava ruuhka vuorella osasyynä eiliseen lumivyöryyn

Eilen ainakin yhdeksän ihmistä kuoli ja useita katosi lumivyöryssä Mont Blancin vuoristossa Ranskassa. Mont Blanc on Euroopan ruuhkaisin vuoristo. Kesä-syyskuussa noin 20 000 ihmistä kiipeää kohti huippuja, ja kiipeilijöiden mukaan ruuhka yhdessä tuulen kanssa aiheuttaa tuhoisia lumivyöryjä.

Ranskan TV2:n haastattelemat kiipeilijät uskovat, että valtava kävijämäärä yhdessä tuulen kanssa on yksi syy lumivyöryihin. Kukaan ei kuitenkaan halua säännöstellä huipulle pyrkivien määrää. Joskus ylöspäin kiipeävät ihmisnauhat ovat useita satoja metriä pitkiä.

Joskus ylöspäin kiipeää satojen metrien pituisia ihmisnauhoja.

Eric Favret, joka on Chamonixin alueen vuorioppaiden puheenjohtaja, kuvailee valtavan lumisen laatan irtoamista vuoresta näin.

– Yhtäkkiä valtava levy irtoaa vuoresta, aivan kuin joku vetäisi maton jalkojesi alta etkä sinä voi tehdä mitään, kaikki menee lumen mukana, Favret kertoo.

Jean-Louis Verdierin mukaan tällaisia suuria onnettomuuksia tapahtuu, koska ihmiset lähtevät yhtä aikaa kohti huippua. Kun nämä ihmiset ovat lähellä toisiaan samalla alueella, 20 ihmistä voi mennä yhdessä vyöryssä.

Lumivyöry voi lähteä liikkelle yllättäen ja rajusti, kuten Ranskan TV2:n tänään välittämä video osoittaa. Videossa ei ole siis eilinen lumivyöry.

Kuolleiden lisäksi eilen loukkaantui yhdeksän ihmistä, neljä on kadoksissa. Paikallisviranomaisten mielestä vyöry on vakavin viime vuosina tapahtuneista.

(MTV3 - Ebu - Ranskan TV2)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.