Kanadan kapteeni selitti venäläispelaajia raivostuttanutta käytöstään – moukkamainen töppäys murskatappion jälkeen

Kanadan nuorten jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Barrett Hayton on selittänyt huonoa käytöstään.

Kanadalaiset ottivat kuokkaan Venäjältä lukemin 0–6 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa lauantaina. Venäjän kapteeni Grigori Denisenko valitti ottelun jälkeen tuomaristolle, kun Hayton seisoi siniviivalla kypärä päässään Venäjän kansallislaulun aikana

Denisenko ja moni muu venäläispelaaja ei kätellyt Haytonia tapauksen jälkeen. 

Hayton antoi lausunnon Kanadan jääkiekkoliiton kautta. Hän pyysi kiltisti anteeksi venäläisiltä. 

– Olen pahoillani, että jätin kypärän päähäni Venäjän kansallislaulun aikana. Pyydän anteeksi Venäjän joukkueelta ja sen faneilta. Yritin joukkueen kapteenina prosessoida ottelua ja miettiä kuinka voimme parantaa tästä. Olin ajatuksissani, Hayton kommentoi.

– Venäläiset pelasivat hienon ottelun, enkä halunnut olla epäkunnioittava. Virheeni ei saa viedä mitään pois heidän voitoltaan.

Myös Kanadan lajiliitto pyysi tapahtunutta anteeksi. 

– Kunnioitamme valtavasti Venäjän jääkiekkoliittoa, sen pelaajia, valmentajia, johtoa ja faneja. Odotamme pelaajiltamme ja henkilöstöltämme samaa kunnioitusta, tiedotteessa todettiin. 

U20-kisojen A-lohko on kahden kierroksen jälkeen kutkuttavassa tilanteessa, kun kaikki maat – Venäjä, USA, Tshekki, Saksa ja Kanada – ovat voittaneet yhden ottelun varsinaisella peliajalla. 

Lue myös:

    Uusimmat