Mainos

Valtaosa diplomaattien parkkisakoista jää maksamatta – Venäjä kärjessä myös 2014

Diplomaattikilvillä varustetut autot saavat pysäköintivirhemaksuja siinä missä muutkin. Diplomaattien maksut ei kuitenkaan lähde perintään, ja harva maksaa niitä omatoimisesti.

Vuoden 2014 lähetystöjen virhemaksutilaston kärjessä on Venäjä. Helsingin rakennusviraston tiedoista selviää, että itänaapurimme edustusautoille on annettu 81 pysäköintivirhemaksua, joista yhdeksän se on maksanut. Rakennusviraston mukaan Venäjä on pysytellyt maksumäärien kärjessä jo useampana vuonna.

Seuraavana listassa ovat Saudi-Arabia (47 maksua), Kiina (38 maksua) ja Turkki (24 maksua). Kymmenen kärjestä huolellisimmin maksunsa on maksanut USA, jonka 21 virhemaksusta 18 on maksettu.

VirhemaksutMaksetut
Venäjä819
Saudi-Arabia478
Kiina385
Turkki241
USA2118
Vietnam 214
Chile104
Ukraina100
Etelä-Korea91
Indonesia93

Yhteensä diplomaattikilvillä varustetuille autoille on annettu 408 pysäköintivirhemaksua, joista maksettu on 105 kappaletta eli vain neljäsosa.

Osa lähetystöistä maksaa virheensä tunnollisesti. Kaikki saamansa pysäköintimaksut ovat maksaneet esimerkiksi Iran, Iso-Britannia, Japani, Norja ja Uruguay. Yhteensä laskunsa oli maksanut 13 lähetystöä listatuista 63:sta. Näillä mailla on kuitenkin vain muutama pysäköintivirhe tilillään.

Merkinnättömiä lähetystöjä oli 11, näiden joukossa muun muassa Espanja, Kreikka ja Venezuela.

Diplomaattien vapauttaminen maksujen perinnästä perustuu Wienin sopimukseen diplomaattisista suhteista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.