Mainos

Valtakunnansyyttäjä Nissinen: En kommentoi asemaani julkisesti

3:09

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen ei aio kommentoida julkisesti sitä, pitäisikö hänen jättää tehtävänsä saamansa tuomion vuoksi. Korkein oikeus tuomitsi eilen Nissisen sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta.

– Odotan pääseväni keskustelemaan virkamiesoikeudellisesta asemastani luottamuksellisesti oikeusministeriön kanssa. Julkisuudessa en sitä käsittele, Nissinen kertoo valtakunnansyyttäjänviraston tiedotteessa.

– Minulle tärkeintä asiassa on ollut saada avoimesti kertoa KKO:lle oma näkemykseni tapahtuneesta ja toimintani vaikuttimista. Niin on tapahtunut. Kunnioitan KKO:n tulkintaa, ja hyväksyn tuomion. Sen perusteluja ja lopputulosta minulla ei ole tarvetta lähemmin arvioida, saati arvostella, Nissinen muotoilee.

Nissinen palaa tänään töihin

Aamulla lähetetyn tiedotteen mukaan Nissinen palaa tänään hoitamaan virkaansa. Hänen virasta pidättämisensä päättyi, kun korkein oikeus antoi ratkaisunsa.

Nissisen viransijaisena toiminut Raija Toiviainen palaa apulaisvaltakunnansyyttäjäksi.

Korkeimman oikeuden mukaan valtakunnansyyttäjä Nissisen syyllistyi tahalliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen, kun hän osallistui esteellisenä syyttäjälaitoksen koulutushankintoihin vuosina 2010–2015. Hankinnat tehtiin yrityksestä, jossa Nissisen veli oli enemmistöosakkaana ja hallituksen puheenjohtajana tai hallituksen jäsenenä.

Oikeus tuomitsi Nissisen 40 päiväsakkoon, josta hänelle tulee maksettavaa 1 720 euroa.

"Poikkeuksellinen ja vakava"

Syyttäjänä toiminut apulaisoikeuskansleri Kimmo Hakonen kertoi tuoreeltaan olevansa tyytyväinen ratkaisuun. Nissisen asianajaja Jarkko Jaatela luonnehti tuomiota hyvin perustelluksi. Koska kyseessä on korkeimman oikeuden tuomio, siitä ei voi valittaa.

Oikeusministeriö tiedotti eilen, että se aikoo arvioida valtakunnansyyttäjä Nissisen toimintaa virkamiesoikeuden näkökulmasta. Ratkaisu on määrä antaa tammikuun aikana.

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan ylimmän syyttäjän saama virkarikostuomio on poikkeuksellinen ja vakava.

3:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.