Mainos

Valtakunnansovittelija on jättänyt sovintoehdotuksen Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton työkiistassa

16:40
Jatkuvatko lakot? Huomen Suomen vieraina Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sekä Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on jättänyt sovintoehdotuksen Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välisessä työkiistassa, valtakunnansovittelija kertoo. Osapuolet antavat vastauksensa vielä tänään, ja osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä ehdotuksen.

Teknologiateollisuus kertoo verkkosivuillaan, että sovintoehdotus sisältää vain palkantarkistukset, sillä Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto pääsivät muista asioista yksimielisyyteen ennen sovittelua.

Kyseistä työehtosopimusta sovelletaan kaikkiaan noin 93 000 työntekijään.

Teollisuusliitto on uhannut ensi viikon maanantaina alkavilla lakoilla. Teollisuusliiton ilmoittaman lakonuhan piirissä on teknologiateollisuudessa noin 21 000 työntekijää.

–  Mikäli lakko alkaisi, se aiheuttaisi erittäin suuret tuotantomenetykset. Lakonuhka koskee teollisuutta ja malmikaivoksia, Teknologiateollisuus sanoo verkkosivuillaan.

Myös Ammattiliitto Pro ja ylempien toimihenkilöiden YTN ovat uhanneet Teknologiateollisuuden jäsenyrityksiä lakoilla 9. joulukuuta alkaen. Nämä lakonuhat koskevat teollisuutta sekä suunnittelu- ja konsulttialaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja