Pron kolmipäiväinen lakko teknologiateollisuudessa alkanut

Ammattiliitto Pro on puoliltaöin aloittanut kolmipäiväisen lakon teknologiateollisuudessa. Lakko koskee 18:aa teknologiayritystä.

Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien työriitaa yritettiin ratkoa sovittelija Jukka Ahtelan johdolla vielä eilen illalla, mutta sopua ei löytynyt.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan sopuun ei päästy, koska palkankorotuksen rakenne ja sisältö eivät vastanneet sitä, mitä liiton jäsenet palkkaratkaisulta edellyttävät.

Työriidan sovittelu jatkuu huomenna.

Teknologiateollisuuden ylempiä toimihenkilöitä koskevassa työriidassa sen sijaan tapahtui eilen edistystä, ja valtakunnansovittelija Anu Sajavaara antoi sovintoehdotuksen.

Riidan osapuolet eli Teknologiateollisuuden työnantajat ja ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN antavat vastauksensa sovintoehdotukseen tänään keskiviikkona kello 13.

Jos sovintoehdotus hyväksytään, YTN:n ilmoittama lakko peruuntuu ja ylityökiellot päättyvät.

YTN on antanut teknologiateollisuuteen varoituksen toisesta kolmen päivän lakosta 15. helmikuuta alkaen. Lisäksi YTN:llä on toistaiseksi voimassa oleva ylityökielto sekä teknologiateollisuudessa että suunnittelu- ja konsulttialalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja