Mainos

Valtakamppailu kovenee Libyassa

Libyassa maan sisäiset jännitteet uhkaavat uutta hallitusta.

Osa Libyan heimoista ei aio tunnustaa hallitusta, koska heidät on jätetty huomiotta salkkujaossa. Pääministeri Abdel Rahim al-Kim on vakuuttanut, että koko maa on edustettuna.

Hallitusta vastustaa joukko pienempiä Libyan heimoja. Maan voimakkaimpiin ryhmiin kuuluvat islamistit sen sijaan eivät ole nousseet vastahankaan, vaikka he eivät saaneet yhtään ministeriä.

Hallitukseen valittiin kokeneiden virkamiesten sijaan henkilöitä, joiden toivotaan liennyttävän alueiden välisiä kiistoja.

Ulkomaiset diplomaatit pitivät varmana, että Libyan YK-lähettiläs Ibrahim Dabbashi saisi salkun, joka menikin diplomaatti Ashur Bin Haialille.

– Emme tunne häntä ollenkaan, nimettömänä pysytellyt diplomaatti kertoi.

Konservatiivinen muslimimaa sai terveys- ja sosiaaliministereiksi kaksi naista. Valintaa pidetään symbolisena askeleena kohti demokratiaa.

Tiedustelujohtaja saattaa sittenkin olla vielä kateissa

Tieto Libyan entisen tiedustelujohtajan Abdullah al-Senussin kiinnijäämisestä saattaa olla väärä.

Kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n syyttäjä Luis Moreno-Ocampo kertoi aiemmin tänään uskovansa, että al-Senussia ei ole saatu kiinni. Myös Libyan väliaikaishallinnon oikeusministeri Mohammed al-Allagui sanoi, etteivät viranomaiset pysty enää vahvistamaan tietoa pidättämisestä.

Väliaikaishallinto ja armeija ilmoittivat viikonvaihteessa, että tiedustelujohtaja on saatu kiinni.

Al-Senussi on kansainvälisen rikostuomioistuimen etsittyjen listalla yhdessä Muammar Gaddafin pojan Saif al-Islamin kanssa. Kummankin epäillään syyllistyneen rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.