Vältä syysflunssa näillä vinkeillä!

Repsahtaako terveytesi kesän jälkeen? Ilma kylmenee ja taivas näyttää harmaalta. Kohta varmaan sataakin. Ulkona on pimeää. Tekosyyt pois! Näillä vinkeillä olet tänä syksynä elämäsi kunnossa.

Syksy on uusien alkujen aikaa. Terveysrintamalla kuitenkin väsähdämme energisen kesän jälkeen ja flunssa ajaa sängyn pohjalle. Ei tänä syksynä!

Älä hylkää kesätreeniäsi

Olet nauttinut lämpimästä kesäsäästä ja lenkkipolku on tuntunut kutsuvammalta kuin aikoihin. Mutta kun ilma viilenee ja illat pimenevät, tuntuu kupillinen teetä ja ilta sohvalla vilttien alla paljon paremmalta idealta.

Älä kuitenkaan luovu ulkoilurutiinistasi, sillä se saattaa pidemmän päälle piristää ja antaa sinulle energiaa pimeyteen. Lisäksi ponnistelu ei ole yhtä kuluttavaa syksyllä kuin kuumilla kesäkeleillä.

Syö oikein

Onko sinullakin taipumusta muutamaan syyskiloon? Se on usein seurausta siitä, että syömme kesällä paljon kevyitä marjoja ja vihanneksia, mutta syksyllä alamme haikailemaan raskaamman ruoan perään.

Syksy on oivaa vihannesaikaa, joten hyödynnä nyt kaalit ja juurekset, jotka ovat parhaimmillaan. Myös omenat ja kurpitsat ovat sesongissa.

Vältä flunssa

Voit parantaa immuunijärjestelmääsi nukkumalla tarpeeksi ja välttämällä stressiä. Liikunta on oiva keino stressinhallintaan.

Muista pestä käsiäsi ahkerasti. Kehosi kaipaa vitamiineja, joten tankkaa hedelmiä ja ota D-vitamiinia purkista. Jogurtit, valkosipuli ja pähkinät ovat erityisen hyviä immuunijärjestelmää ylläpitäviä ruokia.

Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että musiikin kuuntelulla on positiivinen vaikutus immuunijärjestelmään. Nyt voit hyvällä syyllä kaivaa pölyttyneet lempilevysi levyhyllystä.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja