Valmentaja löi hevosta – heitettiin pihalle olympialaisista

Saksalaisvalmentaja Kim Raisner on lähetetty pois olympialaisista. Hän oli lyönyt Saint Boy -hevosta nykyaikaisen viisiottelun esteratsastuskisassa.

Viisiottelua ennen viimeistä lajia johtanut Annika Schleu oli vaikeuksissa Saint Boyn kanssa heti suorituksen alussa. Schleu käytti reilusti raippaa hevoseen valmentaja Raisnerin huutaessa samalla, että tämä löisi kovempaa. Raisner nähtiin tämän jälkeen tv-kuvissa lyömässä hevosta nyrkillään. Nykyaikaisen viisiottelun kattojärjestö UIPM tutki videomateriaalin tapahtuneesta.

– Hänen tekonsa rikkoo kilpailusääntöjä, joita noudatetaan kaikissa virallisissa kisoissa, kuten olympialaisissa. UIPM:n johto on antanut mustan kortin Saksan valmentaja Kim Raisnerille. Tämä sulkee hänet ulos Tokion olympialaisista. Päätös tehtiin tänään (lauantaina) ennen miesten kilpailun alkua, UIPM tiedotti.

Raisner on itsekin entinen olympiaurheilija. Hän oli Ateenan olympialaisissa vuonna 2004 viisiottelun viides. Vuonna 2005 Raisner voitti lajin maailmanmestaruuden.

Saint Boy ei ole mukana miesten kilpailussa. Urheilijoille arvotaan hevoset esteratsastuskilpailuun ja heillä on 20 minuuttia aikaa tutustua toisiinsa ennen kilpailun alkua. Naisten kilpailun Tokiossa voitti Iso-Britannian Kate French, toinen oli Liettuan Laura Asadauskaite ja kolmas Unkarin Sarolta Kovacs.

Lue myös:

    Uusimmat