Hopeamitalistin temppu palkintokorokkeella raivostutti – "Missä on hänen olympiahenkensä?"

Brittinyrkkeilijä Benjamin Whittaker pettyi niin pahasti olympialaisten hopeamitaliin, että hän sujautti sen taskuunsa kesken palkintoseremonioiden. Tekoa ei katsottu hyvällä.

Whittaker hävisi 81-kiloisten sarjan loppuottelun kuubalaisella Arlen Lopezille. Hän murtui tappionsa jälkeen kyyneliin ja ei suostunut onnittelemaan vastustajaansa. Palkintopallilla muut mitalistit esittelivät mitalejaan hymyssä suin, kun Whittaker jäi sivulle seisomaan ja näytti siltä, kuin ei kuuluisi joukkoon.

The Guardian kertoi, että Whittaker sai pääosin kritiikkiä sosiaalisessa mediassa mitalin laittamisesta taskuun.

– Häpeällistä, missä on hänen olympiahenkensä? TNT Brasil kirjoitti Twitterissä.

81-kiloisten sarjassa pronssimitalit nappasivat Azerbaijanin Loren Alfonso ja Venäjän olympiakomitean Imam Khataev. Aiemmin MM-pronssia urallaan juhlinut 24-vuotias Whittaker kertoi jälkikäteen katuvansa tekoaan.

– Minun olisi pitänyt ripustaa tämä kaunis hopeamitali kaulaani ja hymyillä, koska tässä ei ole kyse vain minusta, vaan myös maastani, Whittaker kertoi.

– Se on sama kun pelaan kun ystävieni kanssa videopelejä ja häviän. En puhu silloin heille moneen tuntiin. Siinä oli kyse siitä, että häpesin toiseksi jäämistä. Tulevaisuudessa tulen miettimään tätä ja ajattelemaan, että mitähän minä oikein puuhailin, Whittaker sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat