Maailmanmestari kohteli kauhistuttavalla tavalla hevostaan olympialaisissa – valmentaja huusi vieressä: "Lyö kovempaa"

Nykyaikaisen viisiottelun viisinkertainen maailmanmestari Saksan Annika Schleu kohteli hevostaan järkyttävällä tavalla Tokion olympialaisissa. 31-vuotias Schleu sai teostaan valtavasti kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Saksalaisurheilija oli viisiottelun johdossa ennen päätöslajia esteratsastusta, jossa jokaiselle kilpailijalle arvottiin hevonen ja heillä oli 20 minuuttia aikaa tutustua toisiinsa. Schleulla oli vaikeuksia hallita hevostaan Saint Boyta. Hevonen panikoitui heti kilpailusuorituksen alkuvaiheessa.

Saksalainen yritti saada hevosta hallintaan käyttämällä raivokkaasti raippaansa. Vieressä seissyt valmentaja Kim Rainsner huusi, että tämän pitäisi lyödä kovempaa ja kopautti samalla hevosta nyrkillään. Hevonen ei kuitenkaan muuttanut mieltään, vaan ryntäsi päin ensimmäistä estettä. Kyynelehtivä Schleu päätti luovuttaa pian tämän jälkeen.

Schleun ja Rainsnerin käytös sekä itse laji tuomittiin sosiaalisessa mediassa. Kouluratsastuksen seitsenkertainen olympiavoittaja Isabelle Werth järkyttyi tapahtuneesta.

– Minulla kävi hevosta sääliksi. Eläin on viisiottelussa pelkkä kulkuväline, Werth sanoi.

Saksan ratsastusliitto antoi kilpailun jälkeen tiedotteen.

– Olemme kriittisiä viisiottelun esteratsastusosion suhteen. Meidän maailmassamme ratsastus on kumppanuutta hevosen ja ratsastajan kanssa. Silloin hevosta ei katsota kuin varusteena. Sääntöjen pitää suojata molempia, tiedotteessa sanottiin. 

Eläinoikeusjärjestö Peta on vaatinut sulkemista Schleulle ja hänen valmentajalleen. Sosiaalinen media täyttyi viesteistä, joissa kritisoitiin saksalaisen toimintaa. Hän kommentoi myöhemmin tapahtunutta. 

– Kun näet sen, niin ehkä silloin ajattelet, että se aina näyttää tuolta. Aiemmat kokemukset puhuvat kuitenkin tätä vastaan. Me saksalaiset olemme tunnettuja siitä, että olemme hyviä ja herkkiä ratsastajia.

Voit katsoa videon Schleun toiminnasta tästä linkistä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja