Valmentaja huusi Wilma Murrolle suoran kysymyksen – Suomen lippua pidäteltiin piilossa selän takana: "En tiedä, mitä muuttaisin"

3:15
EM-kultaa häikäisevällä tavalla voittanut Wilma Murto: "Se on nyt kirjoissa ja kansissa"

Wilma Murron päävalmentaja Jarno Koivunen oli tyytyväinen mies suojatin kultamitalin kunniaksi järjestetyssä mitalikahvijuhlassa torstaina Münchenissa.

– En tiedä, mitä muuttaisin, jos pitäisi jotain muuttaa. Kaikki meni oikeastaan niin kuin oli suunniteltu ja vähän plussaa päälle. Täydellinen ilta senkin puolesta, Koivunen sanoi MTV Urheilulle.

Kilpailun taitekohta nähtiin Murron kohdalla, kun tämä oli pudottanut 470 ensimmäisellä yrityksellään.

– Ei se keskustelumme niin pitkä ollut, mutta 470:n paikeilla Aikaterini Stefanidin meni yli ja Wilma pudotti. Siinä vaiheessa huusin vähän reippaammin Wilmalle, että haluatko sä voittaa tän kisan. No, halusi tietenkin ja nosti heti rimaa ylemmäs, otti isomman seipään ja lähti hyppäämään vähän sellaisella kaikki tai ei mitään -riskimoodilla. Nyt tällä kertaa tuli onneksi kaikki.

Voiton ohella ällistytti Murron 13 sentin petraus Suomen ennätykseen. Uudet lukemat kirjataan nyt 485.

– Tiesin, että 480 on hyvinkin haarukassa, jos kaikki menee kohdilleen. Olihan se 485 kova suoritus, sillä kisa oli jo ratkennut. Minulla oli Suomen lippu pepun takana valmiina ja kysyin, että jatkatko vielä. Hän sanoi, että joo ja pidin lipun piilossa. Sovimme merkit ja miten hypätään. Ja hienosti hän hyppäsi, se oli kisan paras hyppy häneltä, Koivunen kuvaili. 

– Tunnerikas ilta se oli. Olemme kulkeneet pitkän matkan. Olisiko Wilma tullut yhdeksänvuotiaana seiväskouluun. Joskus se menee näin hienosti, että tulee tällaisia huipentumia. Aina niin ei tapahdu, eivätkä kaikki tällaisia kokemuksia saa, Koivunen muistutti.

Voitto muuttaa Murron tulevaisuuden näkymiä radikaalisti. Seuraavina viikkoina Murto nähdään ainakin Lausannen Timanttiliigassa ja Suomi-Ruotsi-maaottelussa.

– Luultavimmin Wilma pääsee nyt kaikkiin kisoihin mihin haluaa mennä. Tilanne helpottuu tai sitten vaikeutuu, kun tulee reissua vähän enemmän. Täytyy sopeutua siihen, että tilanne on vähän erilainen seuraavalla kilpakaudella. On se aina vähän helpompaa, jos on vaihtoehtoja. Vielä ei ole puhuttu ensi kaudesta, mutta katsotaan sitten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja