Dramaattista kuvaa kentältä – valkovenäläinen supertähti itki vuolaasti kesken ottelun: "Olen todella pahoillani"

Indian Wellsin tennisturnauksessa nähtiin dramaattisia hetkiä maanantaina, kun valkovenäläinen Viktoria Azarenka murtui kyyneliin kesken ottelun Elena Rybakinaa vastaan.

Turnauksen kolmannen kierroksen ottelu oli edennyt toisen erän viidenteen peliin, kun entinen maailmanlistan ykkönen Azarenka puhkesi vuolaaseen itkuun kesken oman syöttövuoronsa. Azarenka oli juuri syöttänyt kaksoisvirheen, ja Rybakina nousi tasatilanteeseen 40–40.

Virheen jälkeen Azarenka käveli vielä syöttämään, mutta ei pystynyt jatkamaan pelaamista. Ottelun tuomari tiedusteli vuolaasti itkeneeltä Azarenkalta, mikä tällä oli hätänä, mutta ei saanut tähtipelaajalta kunnon vastausta.

– Olen pahoillani, olen todella pahoillani, Azarenka sai sanotuksi tuomarille.

Voit katsoa dramaattisen tilanteen yllä olevalta videolta.

Azarenka pelasi ottelussa oikea olkapää vahvasti teipattuna, mikä sai ottelun selostajat arvelemaan olkapään kivun käyneen liian kovaksi.

Azarenka onnistui lopulta jatkamaan pelaamista pitkän tauon jälkeen ja onnistui pitämään syöttönsä. Rybakina oli kuitenkin lopulta parempi erin 6-3, 6-4.

Indian Wellsin turnauksessa nähtiin dramatiikkaa jo viikonloppuna, kun toinen entinen naisten maailmanlistan ykkönen, Japanin Naomi Osaka kyynelehti kentällä. Yleisöstä tulleet solvaukset olivat liikaa Osakalle.

"Sydämeni särkyy"

Valkovenäläinen Azarenka on ollut poikkeuksellisen huomion kohteena Valko-Venäjän tukeman Venäjän hyökättyä vajaat kolme viikkoa sitten Ukrainaan. Azarenka otti Venäjän hyökkäyksen alkupäivinä Twitter-tilillään kantaa Venäjän hyökkäyssotaan. Tennistähti osoitti myötätuntonsa Ukrainalle ja toivoi sodan lopettamista.

– Olen pöyristynyt viime päivien tapahtumista Ukrainassa. Sydämeni särkyy, kun näen, kuinka monet viattomat ihmiset joutuvat kärsimään tuollaisista väkivaltaisuuksista, Azarenka kirjoitti.

– Lapsuudestani saakka olen kokenut ukrainalaiset ja valkovenäläiset ihmiset, kuten myös valtiot, ystävällismielisiksi ja toisiaan tukeviksi. On vaikeaa joutua todistamaan väkivaltaista jakautumista sen sijaan, että maat olisivat myötätuntoisia toisiaan kohtaan.

Azarenkan sosiaalisen median tilit on sittemmin poistettu.

Lue myös:

    Uusimmat