Valkoisen talon kansliapäällikkö asetti itsensä koronakaranteeniin – myös presidentti Trumpin kanssa tekemisissä olleet henkilöt joutuivat tekemään saman

Trumpin mukaan koronavirus on demokraattien"uusi huijaus"– presidentin vaalipuheet kovenevat 3:48
Video: Aiemmin Donald Trump syytti demokraatteja koronaviruksen valjastamisesta poliittiseen käyttöön.

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin uskottiin julkistavan tiistaina paikallista aikaa toimia, joiden tarkoituksena on vaimentaa koronaviruksen vaikutuksia talouteen.

Aiemmin Trump oli kertonut hallintonsa keskustelleen kongressin jäsenten kanssa talouden tukitoimista. Pöydällä olivat presidentin mukaan muun muassa verohelpotukset ja apua keikkatyöläisille, joille töistä pois jääminen sairastumisen takia saattaa merkitä palkatonta sairauslomaa.

Trumpin hallintoa on arvosteltu koronaviruskriisin hoidosta. Presidentti on viikkokausien ajan vähätellyt ongelmaa sekä syytellyt mediaa ja demokraattipuoluetta kriisin paisuttelusta.

Ensin Valkoisen talon kansliapäällikkö asetti itsensä karanteeniin, sitten kaksi republikaaniedustajaa

Valkoisen talon uudeksi kansliapäälliköksi vastikään valittu Mark Meadows on asettanut itsensä oma-aloitteiseen kahden viikon karanteeniin, koska hän on saattanut olla tekemisissä koronavirustartunnan saaneen ihmisen kanssa.

Asiasta kertoneen tiedottajan mukaan Meadowsilla ei ole ollut virustaudin oireita, ja varotoimenpiteenä tehty testi oli negatiivinen. Meadows saattoi olla tekemisissä virustartunnan saaneen ihmisen kanssa republikaanipuolueen konferenssissa, joka järjestettiin helmikuussa.

Yhdysvalloissa kaksi kongressin republikaanijäsentä, jotka ovat olleet läheisessä kontaktissa presidentti Donald Trumpiin, ovat niin ikään vetäytyneet omaehtoiseen karanteeniin tavattuaan koronavirustartunnan saaneen henkilön samaisessa konservatiivien kokouksessa.

Toinen karanteeniin asettuneista on Doug Collins, joka kätteli Trumpia viime perjantaina. Toinen on Matt Gaetz, joka matkusti Trumpin kanssa lentokoneessa maanantaina.

Valkoisen talon mukaan Trumpin ei tarvitse tehdä koronavirustestiä, vaikka moni hänen poliittiseen lähipiiriinsä kuulunut onkin asettunut oma-aloitteeseen karanteeniin. Niin ikään helmikuun republikaanipuolueen konferenssiin osallistunut varapresidentti Mike Pence ei myöskään ole testauttanut itseään, kertoi CNN.

Lue myös:

    Uusimmat