Valko-Venäjän veriset yhteenotot jatkuneet yli kaksi kuukautta, hallitus uhkaa nyt mielenosoittajia aseilla – Tsihanouskaja: "Emme usko vuoropuheluun aseilla"

1:40
Valko-Venäjän opposition presidenttiehdokas Svjatlana Tsihanouskaja kertoi elokuussa, miksi joutui pakenemaan Valko-Venäjältä.

Valko-Venäjän sisäministeriö ilmoitti tänään käyttävänsä tarvittaessa aseita mielenosoitusten tukahduttamiseksi, uutisoi muun muassa Interfax.

Maan varasisäministeri Gennadij Kazakevits ilmoitti, että pääasiassa Minskiin keskittyvät mielenosoitukset ovat järjestäytyneitä ja varsin radikaaleja. Mikäli mielenosoittajat kieltäytyvät poistumasta kaduilta, mellakkapoliisit käyttävät tarvittaessa aseita, totesi Kazakevits.

Valkovenäläiset vastustavat vilpillisiksi lännessä ja paikallisen opposition keskuudessa tuomittuja presidentinvaaleja ja vaativat uusia, demokraattisia vaaleja.

Yli kaksi kuukautta jatkuneiden rauhanomaisten mielenosoitusten aikana Valko-Venäjällä on pidätetty ja pahoinpidelty tuhansia ihmisiä. Eilen pidetyssä suurmielenosoituksessa pidätettiin yli 700 mielenosoittajaa. Mellakkapoliisit käyttivät vesitykkejä ja tainnuskranaatteja mielenosoitusten hajottamiseen.

Presidentinvaaleissa Aljaksandr Lukashenkan haastanut opposition Svjatlana Tsihanouskaja sanoi, että on vaikeaa olla reagoimatta hallituksen järkyttäviin toimiin mielenosoittajia vastaan. Hän kehotti valkovenäläisiä jatkamaan rauhanomaisia mielenosoituksia, kunnes Lukashenka lähtee. 

– Emme usko vuoropuheluun aseilla, Tsihanouskaja totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja