Valko-Venäjän Tsihanouskaja vetosi venäläisiin: Älkää uskoko propagandaa – myös palkittu Nobel-kirjailija mahdollisesti pidätetty

Valko-Venäjän turvallisuusjoukot kuljettivat väkisin oppositiojohtajia Ukrainan rajalle 1:48
Katso yllä oleva video: Valko-Venäjän turvallisuusjoukot kuljettivat väkisin oppositiojohtajia Ukrainan rajalle.

Valko-Venäjän opposition johtohahmoihin kuuluva Svjatlana Tsihanouskaja vetoaa venäläisiin, jotta poliitikkojen ei annettaisi vahingoittaa ystävällismielisten kansojen suhteita.

Hän kehotti Liettuasta lähettämässään videoviestissä venäläisiä olemaan uskomatta propagandaa ja vakuutti, etteivät Valko-Venäjän opposition protestit ole suunnattu Venäjää vastaan.

Tsihanouskaja kiitti samalla riippumattomia venäläisiä toimittajia näiden tuesta Valko-Venäjän kansan taistelulle vapauden puolesta.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka varoitti eilen Venäjän median haastattelussa, että jos hänen hallintonsa kaatuu niin Venäjä on vuorossa seuraavana.

Kirjallisuuden nobelisti Aleksijevitsh ilmeisesti pidätetty


Valko-Venäjän Nobel-palkittu kirjailija Svjatlana Aleksijevitsh on ilmeisesti pidätetty. Asiasta kertoo hänen ruotsalaiskääntäjänsä Kajsa Öberg Lindsten Göteborgs-Posten -lehdelle.

Lindstenin mukaan hän oli puhunut hetki sitten puhelimessa kirjailijan kanssa. Aleksijevitsh oli sanonut joutuvansa lopettamaan, koska naamioituneita mustiin pukeutuneita miehiä oli saapunut hänen asunnolleen.

Valkovenäläinen toimittaja Hanna Liubakova tviittasi aiemmin Aleksijevitshin soittaneen toimittajia apuun, koska hänen asuntoonsa yritetään tunkeutua.

Aleksijevitsh on viimeinen vapaana ollut opposition koordinaationeuvoston johdon jäsen Valko-Venäjällä.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat