Valkeakosken teinisurmasta epäilty myönsi aiheuttaneensa uhrille vammoja – poliisilla DNA-näyte

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi tänään Valkeakosken teinitaposta epäillyn 1:38
Taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta epäilty 18-vuotias mies vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Poliisi on edistynyt Valkeakosken teinisurman tutkimisessa, se kertoo tiedotteessaan.

15-vuotiaan tytön epäillään tulleen 18-vuotiaan epäillyn surmaamaksi Valkeakoskella 25. toukokuuta. Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut miehen todennäköisin syin taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta epäiltynä.

Poliisi kuitenkin pyytää vielä silminnäkijöiden tietoja reitiltä Valkeakosken tori - Sääksmäentieltä etelän suuntaan - Kanavasillan yli - edelleen vasemmalle Kaapelintielle ja siitä vasemmalle Naakantielle klo 01.40 ja hieman yli 02.00 väliseltä ajalta. 

Havainnot pyydetään ilmoittamaan osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Poliisi kertoo myös, että syylliseksi epäilty on kuulusteluissa myöntänyt olleensa tapahtumapaikalla ja aiheuttaneensa uhrille vammoja. Poliisilla on DNA-näyte, joka osoittaa epäillyn tekijän olleen läheisessä tekemisessä uhrin kanssa.

Ennen vangitsemistaan epäilty ei ottanut kantaa rikosepäilyihin.

– Hän on ilmoittanut, ettei ota asiaan esitutkinnan tässä vaiheessa kantaa, rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi toimittajille Tampereen oikeustalolla, kun epäilty vangittiin.

Kinnunen ei ota kantaa siihen, mikä epäillyn on saanut puhumaan. Hän ei myöskään kommentoi sitä, kiistääkö epäilty syyllistyneensä rikokseen, vaikka myöntääkin aiheuttaneensa uhrin vammat.

– Siihen ei ota kantaa. Rikosmimikkeet on edelleen samat.

Kinnunen ei myöskään ota kantaa siihen, millä tavalla uhrille syntyneet vammat on aiheutettu. Kinnunen vaikenee myös siitä, mistä poliisi on saanut DNA-näytteen haltuunsa.

Esitutkinnassa ei ole tullut esille mitään sellaista, joka osoittaisi, että epäilty ja uhri olisivat tunteneet toisensa aiemmin.

Seuraavan kerran esitutkinnasta tiedotetaan, kun esitutkinta valmistuu ja siirtyy syyttäjälle. Syytteen nostamisen määräpäivä on 19.9.2024.

– Ainakin vaikuttaa siltä, että se valmistuu siihen mennessä. Riippuu tietysti lausunnoista. Ei mitään miksi ei voisi valmistua.

Lue myös:

    Uusimmat