Valkeakosken taposta epäillään isää ja poikaa – Poliisi: Saapuivat autolla tapaamiseen ja avasivat tulen

Poliisi epäilee Valkeakoskella maanantaina tapahtuneesta henkirikoksesta isää ja poikaa. Poliisin mukaan miehet ampuivat päin viiden hengen seuruetta.

Yhden ihmisen kuolemaan johtanut tilanne tapahtui rekkalevikkeellä Valkeakosken Niementiellä maanantai-iltana. Poliisin käsityksen mukaan paikalla oli kaksi seuruetta, joista toiseen kuului isä ja poika ja toiseen viisi pirkanmaalaista henkilöä.

Tapaaminen oli sovittu ennalta, ja kaikki paikalle tulleet olivat poliisin käsityksen mukaan tietoisia siitä, että tapaaminen liittyy jonkinlaisen vanhan erimielisyyden selvittelyyn. Kumpikin seurueista saapui paikalle autolla.

– Siinä on ollut kyse jonkinlaisesta vanhasta kaunasta. Mikä kauna? Sitä me emme vielä tiedä, kertoo tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Sakari Tuominen.

Tapahtumat rekkalevikkeellä etenivät nopeasti väkivaltaisiksi. Tuomisen mukaan isän ja pojan seurueesta ammuttiin päin toista seuruetta.

Ainakin kaksi sai osuman. Yksi haavoittuneista toimitettiin sairaalaan. Toinen kuoli. Vainaja on 1990-luvulla syntynyt mies.

Poliisi tutkii tapausta tappona ja tapon yrityksenä.

IS: Isä menestynyt ammunnassa SM-tasolla

Henkirikoksesta epäilty poika on vain 20-vuotias, isä 59-vuotias.

Ilta-Sanomien mukaan miehistä vanhempi on menestynyt ampumaurheilussa SM-tasolla. IS:n mukaan ampumisessa kuollut mies on puolestaan kolmekymppinen väkivaltarikollinen, jolla on karun velanperijän maine.

Poliisin mukaan rekkalevikkeen tarkemmat tapahtumat ovat vielä hämärän peitossa, sillä eri osapuolet ovat kertoneet tapahtumista ristiriitaisesti.

– Niistä on voinut päätellä kiistattomasti vain tämän verran, että on tavattu sovitusti ja selvitelty jonkinlaista kaunaa, Tuominen sanoo.

Poliisin käsityksen mukaan kaikki osapuolet ovat olleet paikalla tietoisina siitä, että tarkoituksena on selvitellä välejä. Poliisi ei kuitenkaan ole takavarikoinut aseita tai muuta kättä pidempää viiden henkilön autoseurueelta.

Poliisin tämänhetkinen käsitys näyttäisi siis olevan, että vain isä ja poika saapuivat paikalle aseistautuneena.

Tutkinnanjohtaja Tuomisen mukaan poliisilla ei toistaiseksi ole tiedossa, kumpi henkirikoksesta epäillyistä miehistä on ampunut laukaukset, vai onko ampumiseen osallistunut kumpikin.

– Sekin on epäselvää. Epäillyt rikosnimikkeet perustuvat siihen, että yksi asianomistaja on kuollut ja toinen loukkaantunut.

Poliisi otti teosta epäillyt kiinni Valkeakoskelta maanantai-illan aikana.

Tutkinnanjohtajan mukaan tutkintaa jatketaan edelleen kuulusteluin ja teknisin tutkimuksin.

Lue myös:

    Uusimmat