Valkeakoskella tänään suruliputus ja hiljainen hetki surmatun teinitytön muistoksi

Poliisi on pidättänyt alle 20-vuotiaan miehen Valkeakosken henkirikoksesta epäiltynä 2:01
Poliisi on pidättänyt alle 20-vuotiaan miehen Valkeakosken henkirikoksesta epäiltynä.

Poliisi pidätti sunnuntaina parikymppisen paikkakuntalaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta.

Valkeakoskella järjestetään tänään suruliputus viikonloppuna henkirikoksen uhriksi joutuneen 15-vuotiaan tytön muistoksi. Lisäksi kaupungin kouluissa pidetään aamupäivällä hiljainen hetki.

Valkeakosken kaupungin mukaan kouluissa tarjotaan nuorille keskusteluapua tapauksen käsittelyyn. Apua on tarjolla molemmilla kaupungin yläkouluilla, mutta myös lukiolla, alakouluilla sekä tarvittaessa esiopetuksessa.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että asiasta keskustellaan luokissa ikätasoisesti, jos asia nousee keskusteluun. Muutoin kouluarkea pyritään jatkamaan normaalisti.

Ystävät löysivät tytön kuolleena

Poliisille tehtiin varhain lauantaiaamuna ilmoitus kadonneesta 15-vuotiaasta tytöstä, joka ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä.

Tytön löysivät nuoret, joiden kanssa hän oli viettänyt iltaa. Nuoret soittivat hätäkeskukseen.

Poliisi otti lauantai-iltana kiinni miehen henkirikokseen liittyen. Sunnuntaina poliisi kertoi pidättäneensä miehen epäiltynä taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta. Epäilty on vuonna 2005 syntynyt valkeakoskelaismies.

– Kyseessä on alaikäiseen kohdistunut erittäin vakava väkivaltarikos, minkä takia poliisi ei uhrin yksityisyyden suojelemiseksi tarkenna tekotapaa tai -paikkaa, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista sanoi tiedotteessa.

Suomessa on hyvin harvinaista, että alaikäinen joutuu henkirikoksen uhriksi.

Tilastokeskuksen mukaan esimerkiksi viime vuonna vain yksi alaikäinen joutui henkirikoksen uhriksi.

Vuosina 2013–2023 henkirikoksen uhriksi joutui yhteensä 40 lasta.

Poliisi kumosi somehuhuja

Poliisi kertoi sunnuntaina, että sille on syntynyt alustava käsitys perjantaina ja lauantain välisen yön tapahtumista.

Poliisi pyysi kuitenkin edelleen silminnäkijähavaintoja Valkeakosken keskustassa, Jyräänmäen ja Naakan alueella perjantain sekä lauantain välisenä yönä noin kello 00–02 liikkuneilta ihmisiltä. Havaintoja voi lähettää osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Poliisi oikoi sunnuntaisessa tiedotteessaan myös sosiaalisessa mediassa tapauksesta kiertäviä virheellisiä tietoja. Poliisin mukaan rikokseen on sosiaalisessa mediassa liitetty ulkomaalaistaustaisia tai ulkomaalaisia ihmisiä. Poliisin mukaan kiinni otetulla epäillyllä ei ole ulkomaalaistaustaa.

Poliisi myös muistutti, ettei tapahtumapaikalta kuvattua materiaalia, jossa mahdollisesti näkyy uhri tai muita ihmisiä, saa levittää sosiaalisessa mediassa tai toisille ihmisille.

Lue myös:

    Uusimmat