Valitse keittiökaappien ovet huolella

Ostajan on syytä olla tarkkana hankkiessaan kalusteovia. Markkinoilla liikkuu epämääräistä alkuperää olevia tuotteita, joiden myynnissä saatetaan jopa käyttää hyväksi tunnettujen valmistajien nimiä ja tuotemerkkejä. Nopeasti vilkaisten ne saattavat näyttää aivan oikeanlaisilta laatuovilta, mutta jo muutaman päivän käytön jälkeen voi odottaa hyvin epämiellyttäviä yllätyksiä, sillä hyvän kalusteoven valmistaminen ei ole yksinkertaista.

Ostotilanteessa kannattaa siis olla tarkkana. Oven laadun voi yleensä todeta tutkimalla tiettyjä yksityiskohtia. Maalausjälki on niistä paljastavin: kunnollinen jälki syntyy vain kunnon materiaalille, joka on työstetty ja pohjustettu kunnollisin konein ja menetelmin - esimerkiksi cnc-jyrsinnällä, tyynyhionnalla ja reunojen kaksinkertaisella maalauksella. Itse maalauslinjan ovet saatavat kiertää jopa viiteen kertaan.

Kannattaa siis tutkia erityisesti oven reunoja, kulmia ja urituksia. Laatuovessa niiden maalipinta on peittävä ja tasainen, kun taas piraattioven maalauksessa näkyy tummempia - jopa kokonaan maalittomia - kohtia. Näistä kosteus pääsee tunkeutumaan oveen ja hilseily alkamaan. Tunnustelkaa näitä kohtia myös sormin: niiden täytyy tuntua täysin sileiltä eikä jyrsintävirheitä tai karvaisuutta saa esiintyä.

Suuri osa kalusteovista on pinnoitettu erilaisilla kalvoilla. Tässäkin kestävä tulos saadaan aikaan vain monivaiheisella menetelmällä: tyhjiö-, lämpö- ja korkeapainetekniikalla. Nämä takaavat kalvon pysymisen myös oven reunoissa ja mahdollistavat paksumman ja kestävämmän materiaalin käytön.

Kalvopinnoitteisia ovia onkin syytä katsoa selkäpuolelle. Kalvon on oltava todella lujasti kiinni. Jos kykenee erottamaan materiaalin paksuuden niin kannattaa muistaa, että paksumpi on ohutta kestävämpi.

Koputelkaa uran pohjaa: kalvon on oltava joka kohdasta tiiviisti kiinni. Erilaiset kulmat - erityisesti ulkokulmat - ovat paljastavia kohtia.

Myyjältä on lisäksi varmistettava pinnoitusmenetelmä, jonka tulisi olla kolminkertainen: alipaine, lämpö ja prässäys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja