Keskon aluejohtaja Lauri Inna on valittu Porin kaupunginjohtajaksi, Krista Kiuru rannalle 14 äänellä

Lauri Inna on valittu Porin kaupunginjohtajaksi, Krista Kiuru rannalle 14 äänellä 1:57
Porin kaupunginjohtajaksi ehdolla ollut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sai äänistä 14 ja jäi siten äänisaaliiltaan kakkoseksi.

Tänään järjestetyssä Porin kaupunginvaltuuston kokouksessa uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Lauri Inna 44 äänellä 59:stä.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Koska Lauri Inna sai äänistä yli puolet, ei toista kierrosta tarvinnut järjestää. Inna on Salon entinen kaupunginjohtaja.

Ehdolla ollut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sai äänistä 14 ja jäi siten äänisaaliiltaan kakkoseksi.

Porin virkaatekevä kaupunginjohtaja Lauri Kilkku (kok.) sai yhden äänen.

Virkaa haki kaikkiaan 29 henkilöä. Porin kaupunginjohtajan virka on kuuden vuoden määräaikainen tehtävä.

Virkaa haki 29 ihmistä

Kärkikolmikon ehdokkaat osallistuivat viime viikolla järjestettyyn kaupunginjohtajaehdokkaiden paneelikeskusteluun. Virkaa haki kaikkiaan 29 ihmistä. Porin kaupunginjohtajan virka on kuuden vuoden määräaikainen tehtävä.

Kiuru haki tehtävää ollessaan vanhempainvapaalla ministerin tehtävistään.

Lasta odottanut Kiuru jäi tammikuun lopulla sairauslomalle ja sen jälkeen suoraan äitiyslomalle. Kiurun ja hänen miehensä tytär syntyi maaliskuussa. Lapsi on Kiurun ensimmäinen. Kiurua tuurasi ministerinä turkulainen kansanedustaja Aki Lindén (sd.). 

Innaa pidettiin ennakkosuosikkina

Kaupunginjohtajaksi valittu Lauri Inna on ennen Salon kaupunginjohtajuuttaan toiminut myös Hattulan ja Punkalaitumen kunnanjohtajana.

Valtuuston äänestystulos oli odotusten mukainen, sillä kaikista valtuustoryhmistä kannatusta saanutta Innaa pidettiin selvänä ennakkosuosikkina kaupunginjohtajaksi, kertoi Yle viime viikolla haastattelukierroksensa perusteella. 

Suurin osa Ylen haastattelemista valtuutetuista uskoi, että Keskon aluejohtajana toimivan ja puoluepoliittisesti sitoutumattoman Innan kannatus oli varsin korkeaa halki puoluekentän. Kiurun ja Kilkun edustamat puolueet ovat Porin valtuuston suurimmat.

Vielä Ylen viikon takaisessa kyselyssä suurin osa haastatelluista valtuutetuista uskoi, että kaupunginjohtajan vaali menee toiselle kierrokselle Innan ja Kiurun kaksintaisteluksi. Inna kuitenkin valittiin tehtävään jo ensimmäisellä kierroksella selvin luvuin.

Juttua muokattu 14.11.2022 kello 21.53. Jutun pääkuvassa ei ollut Lauri Inna toisin kuin väitettiin. 

Lue myös:

    Uusimmat