Välipaloilla on väliä – poimi energiset vinkit!

Välipaloja nauttivat pysyvät helpommin ihannepainossaan kuin harvemmin syövät kanssasisarensa.

Päivittäin välipaloja nauttivat pysyvät ihannepainossaan helpommin kuin ne, jotka nauttivat vain muutaman aterian päivässä. Toki sillä on väliä, millaisia välipaloja päivän mittaan nautit. Kun opettelet nauttimaan ravintorikkaista välipaloja, pysyt helpommin tavoitepainossasi ja voit jopa onnistua pudottamaan muutaman kilon.

Tarkkaile määriä

Välipalan tulisi sisältää 100–200 kaloria. Jos olet dieetillä, pysyttele sadassa. Huolehdi siitä, että välipala sisältää hiilihydraatteja, proteiinia ja hieman hyviä rasvoja. Hiilihydraatit tarjoavat nopeaa energiaa, kun taas proteiinit ja rasva pitävät sinut kylläisenä pidempään.

Ajoita oikein

Liian pitkät ateriavälit hidastavat aineenvaihduntaa merkittävästi, mikä puolestaan aiheuttaa sen, että kroppa polttaa rasvaa hitaammin. Jos ateriavälit ovat liian pitkät ja nälkä kasvaa liian suureksi, ahmit todennäköisesti liikaa ja väärää ravintoa, kun viimein saat ruokaa käsiisi. Nauti välipala mielellään pari tuntia aterian jälkeen niin huolehdit, ettei nälkä ehdi kasvaa liian suureksi.

Syö monipuolisesti

Harva ihminen syö päivittäin ravitsemussuositusten mukaisia määriä kasviksia ja kuituja. Terveellisiä välipaloja nauttivat saavat todennäköisemmin monipuolisempaa ravintoa kuin harvemmin syövät kanssasisarensa. Välipala on oiva tilaisuus nauttia hedelmä tai kaksi, joita ei muulloin tulisi pistettyä suuhunsa. Myös vähärasvaiset maitotuotteet ja pähkinät ovat hyviä välipalavaihtoehtoja.

Piilota herkut

Mitä enemmän herkkuja on näkyvillä, sitä todennäköisemmin popsit ne suuhusi. Vältä siis tuomasta ylimääräisiä herkkuja kotiisi, tai pidä ne ainakin visusti kaapin uumenissa. Sen sijaan hanki kotiisi pähkinöitä ja hedelmiä. Asettele ne kauniisiin kulhoihin paikoille, missä ne ovat kätesi ulottuvilla.

Hemmottele itseäsi

Tarkkaa ruokavaliota noudattavan on hyvä huijata kehoaan aina silloin tällöin. Herkuttele välillä myös lempisuklaallasi tai muutamalla keksillä. Jos pelkäät ettet pysty lopettamaan herkutteluasi, pidä huoli ettet ole liian nälkäinen. Voit nauttia ravitsevamman välipalan ennen herkutteluhetkeäsi.

Lähde: Self

Kuva: Shuttestock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja