Valioliigavahtia ei rangaistu kohutusta "tervehdyksestä" – ei tiennyt, mikä natsitervehdys on

3:43
Videolla Tulosruudun raportti Valioliigan viime viikon otteluista.

Jalkapallon Englannin Valioliigan Crystal Palacen sekä Walesin maajoukkueen maalivahdin Wayne Hennesseyn väitetty natsitervehdys nostatti porua alkuvuodesta. Englannin jalkapalloliitto FA ei kuitenkaan antanut Hennesseylle rangaistusta tapauksesta, tiistaina julkistettujen päätösasiakirjojen mukaan pitkälti siksi, ettei Hennessey tiennyt, mikä natsitervehdys on.

Hennessey, 32, kuvattiin joukkueen ruokailun yhteydessä tilanteessa, jossa hänellä on käsi ojossa ja toinen käsi nenän alla. Muun muassa BBC:n julkisuuteen tuoma kuva oli jonkin aikaa Palacen saksalaispelaaja Max Meyerin Instagram-tilillä, ja FA aloitti tutkinnan tapauksesta. Aiemmin tässä kuussa FA:n kurinpito päätti sitten äänin 2–1, että Hennessey välttyy seuraamuksilta.

– Huidoin ja huusin kuvaajalle, että vauhtia. Samalla laitoin käteni suulle saadakseni äänen kantamaan, Hennessey selvitti tapausta tammikuussa.

– Kameran taltioimalla hetkellä näyttää, että tekisin täysin sopimattoman tervehdyksen. Voin vakuuttaa, etten ikinä missään nimessä tekisi tuollaista. Kaikki samankaltaisuus on puhdasta sattumaa.

FA:n kurinpitopäätöksen mukaan on mahdollista, ettei Hennessey todellakaan tiennyt, millaiselta hänen huitomisensa näytti.

– Niin epätodennäköiseltä kuin se vanhemmalle sukupolvelle vaikuttaakin, emme kiistä tuota väitettä vääräksi. Itse asiassa herra Hennessey osoitti kuulemisessa varsin huomattavaa – joku voisi sanoa jopa valitettavaa – tietämättömyyttä mistään Hitleriin, fasismiin ja natsihallintoon liittyvästä, päätöksessä sanotaan.

– Ja niin harmillista kuin tuollainen tietämättömyys oman maamme ja koko maailman historiasta onkin, emme voi todeta, että hän ei puhunut meille totta tässä asiassa. Kehotamme vain (vaikka se kuulostaisikin holhoavalta) herra Hennesseyta tutustumaan tapahtumiin, joilla yhä on suuri merkitys vapaassa maassa eläville ihmisille.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja