Valioliigatähden hattutemppu siivitti Tanskan murskaavasti MM-kisoihin

Tanska on edennyt ensi kesän jalkapallon MM-lopputurnaukseen. Myöhään tiistaina pelattu jatkokarsintaottelu Irlantia vastaan päättyi luvuin 5–1. Jatkokarsintaparin ensimmäinen osaottelu päättyi maalittomana.

Tanskan sankari oli Valioliigan Tottenhamissa pelaava Christian Eriksen, joka mätti hattutempun Irlannin verkkoon. Hän iski karsintojen aikana yhteensä 11 osumaa. Vain Puolan Robert Lewandowski (16) ja Portugalin Cristiano Ronaldo (15) pystyivät parempaan Euroopan karsinnoissa.

Irlanti vastasi ottelun avausmaalista ensimmäisen puoliajan kuudennella minuutilla. Tanska kuitenkin upotti pallon verkkoon kahdesti vielä ennen ottelun ensimmäisen puolikkaan päättymistä.

Tanskan loput kolme maalia syntyivät toisella puoliajalla. Nicklas Bendtner upotti Tanskan viidennen maalin ottelun lopussa rangaistuspotkusta. Maalin iski myös Andreas Christensen.

Ensi vuoden MM-kisoissa on nyt mukana kolme Pohjoismaata. Tanskan lisäksi lopputurnaukseen ovat Pohjoismaista edenneet Islanti ja Ruotsi.