Valioliigapelaaja menetti tajuntansa ja nielaisi kielensä – vastustajan nopea reagointi pelasti hengen

Lauantaina pelatussa EM-karsintaottelussa Sveitsin ja Georgian välillä koettiin kauhunhetkiä, kun Sveitsin Fabian Schär törmäsi vastustaja Jemal Tabidzeen ja menetti tajuntansa. 

Ottelussa oli käynnissä 23. peliminuutti kun kaksikon päät osuivat voimalla yhteen. Valioliigan Newcastlea edustava Schär putosi tajuttomana maahan ja oli tukehtua, kun hänen kielensä oli valahtanut kurkkuun. Georgian Jano Ananidze reagoi kuitenkin tilanteeseen nopeasti ja riensi avaamaan Schärin hengitystiet. 

– Se näyttää kauhealta. En muista tilanteesta mitään. Olin täysin poissa muutamien sekuntien ajan. Päässäni surisee vieläkin ja niskaa särkee sekä minulla on mustelmia otsassa. Se oli kuitenkin sen arvoista, Schär sanoi Blick-lehdelle.

Yhteentörmäys ei ollut ainoa kohahduttanut episodi Sveitsin 2-0 voittoon päättyneessä ottelussa, sillä Schär laitettiin kentälle takaisin vain neljä minuuttia sen jälkeen, kun oli menettänyt tajuntansa. Tämä sai aikaan someraivon. 

– Mitä helvettiä Sveitsin lääkintätiimi puuhaa? Fabian Schär on pääosuman takia tajuttomana, mutta he antavat hänen jatkaa pelaamista, tämä on skandaali, kirjoitti The Sunin toimittaja Dunkan Wright Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat