Valioliiga-legenda täräytti – siirtyy pelaajaksi jo uransa kolmanteen jääkiekkoseuraan

Englannin Valioliigassa legendaarisen pelaajauran tehnyt Petr Čech on solminut pelaajasopimuksen jääkiekkoseura Oxford City Starsin kanssa. Kyseessä on jo hänen kolmas joukkueensa jääkiekon parissa.

Čech, 41, torjui menestyksekkäällä jalkapallourallaan sekä Chelsean että Arsenalin maalilla. Tshekin entinen maajoukkuevahti voitti muun muassa neljä Valioliigan mestaruutta, neljä FA Cupia sekä yhden Mestarien liigan.

Ripustettuaan nappulakengät naulaan, on Čech kuitenkin jatkanut torjuntatöitä jääkiekkomaalin suulla.

Hän teki ensimmäisen pelaajasopimuksensa Iso-Britannian neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Guildford Phoenixin kanssa vuonna 2019. Čech nimettiin debyytissään ottelun parhaaksi pelaajaksi hänen torjuttua muun muassa kaksi rangaistuslaukausta voittomaalikilpailussa.

Voitettuaan Guildfordin kanssa triplamestaruuden kaudella 2021-22, siirtyi hän sarjaporrasta ylemmäs Chelmsford Chieftainsiin, jossa hänen torjuntaprosenttinsa oli viime kaudella 90 %.

NHL-seura Chicago Blackhawksinkin kanssa aikoinaan harjoitellut maalivahti jatkaa puoliammattilaisuraansa kuitenkin nyt Oxford City Starsin tolppien välissä.

– Olen todella innoissani uudesta luvusta Oxford City Starsin kanssa. Olen kuullut paljon hyvää seurasta ja odotan innolla, että pääsen pelaamaan jälleen joidenkin entisten joukkuetoverieni kanssa. On selvää, että Oxfordilla on suuria tavoitteita, ja toivon, että voin auttaa heitä niiden saavuttamisessa, Čech kertoi seuran verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat