Välimeren ruokavalion loistavat hyödyt – lisää ainakin nämä lautasellesi

Ota terveelliseksi tiedetystä Välimeren ruokavaliosta mallia ja nappaa ideat oman ruokavalion täydentämiseksi.

Välimeren ruokavalio on tunnetusti täynnä terveyshyötyjä. Alkuvuodesta tehty 7 500 ihmisen espanjalaistutkimus paljasti, että kyseinen ruokavalio voi vähentää noin 30 prosentilla riskiä kuolla sydänperäisiin sairauksiin tai infarktiin verrattuna länsimaiseen ruokavalioon, joka ei sisältänyt Välimeren ruokavaliolle tyypillisiä ruokia.

Muut tutkimukset ovat osoittaneet, että Välimeren ruokavaliota noudattavat säätelevät painoaan paremmin ja jopa elävät pidempään. Ei siis ole huono idea syödä niin kuin olisit lomalla! Lue, mitkä viisi välimerellistä ruokaa sinunkin kannattaa poimia omaksesi.

Pähkinät, palkokasvit ja siemenet

Pähkinät, palkokasvit ja siemenet saavat olosi tuntumaan täydeltä, mutta ne myös auttavat pitämään sydämesi terveenä, joten ujuta näitä ruokia lautasellesi säännöllisesti.

Oliiviöljy

Oliiviöljy on täynnä terveellisiä ainesosia, kuten kertatyydyttämättömiä rasvoja ja antioksidantteja. Varmista, että käyttämäsi oliiviöljy on laadukas, kylmäpuristettu extra-neitsytoliiviöljy, jotta saat siitä eniten terveyshyötyjä.

Täysjyvät

Täysjyvää tulisi Välimeren oppien mukaan syödä joka aterialla. Täysjyvässä on paljon ravintoaineita, kuten kuitua, proteiinia, vitamiineja ja terveellisiä rasvoja. Täysjyvä auttaakin madaltamaan verenpainetta ja vähentämään rasvakerrosta.

Hedelmät ja vihannekset

Välimeren ruokavalioon kuuluu myös hedelmien ja vihannesten syöminen jokaisella aterialla. Tuoreet herkut sisältävät runsaasti ravintoaineita ja paljon makua, joten olivatpa ne itse ruoka tai vain lisuke, huolehdi siitä, että ne ovat iso osa ruokavaliotasi.

Kala

Välimeren ruokavalion pääasiallinen liha tulee kalasta. Kalassa onkin vähemmän kaloreita kuin muissa lihoissa ja lisäksi se on täynnä terveellisiä omega-3-rasvahappoja. Syö kalaa kerran tai kaksi viikossa.


(MTV3)

Lähde: Fit Sugar


LUE MYÖS:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja