Mainos

Välikysymys: Lipponen haluaa selvittää Sundqvist-sopimuksen pätevyyden

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan hallitus selvittää vielä kysymyksen entisen pankinjohtajan Ulf Sundqvistin kansaa tehdyn vahingonkorvaussopimuksen pätevyydestä koko nyt kertyneen aineiston pohjalta. Välikysymyksen tehneen Keskustan puheenjohtaja Esko Aho arvosteli jyrkästi pääministeri Paavo Lipposen antamaa vastausta.

Välikysymyksellä oppositio kysyi hallitukselta, aikooko se purkaa konsultti Ulf Sundqvistin kanssa tehdyn saatavien kohtuullistamissopimuksen ja ovatko kansalaiset yhdenvertaisia.

Lyhyessä vastauksessaan Lipponen sanoi, että hallitus ottaa huomioon kaiken sen selvityksen, joka tulee esiin Sundqvistia koskevien syytetoimien ja oikeudenkäyntien yhteydessä.
-Jos oikeudellisia edellytyksiä ilmenee, hallitus ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin sopimuksen purkamiseksi tai saattamiseksi pätemättömäksi, Lipponen sanoi.
Pääministerin mukaan hallitus saattaa kantansa myös Ulf Sundqvistin tietoon.

Aho ei tyytynyt Lipposen vastaukseen

Suurimman oppositiopuolueen Keskustan puheenjohtaja Esko Ahon mielestä hallitus jatkaa ristiriitaisten totuuksien, selittelyn ja väistelyn tiellä. Sillä tavalla ei ansaita sen paremmin eduskunnan kuin kansalaistenkaan luottamusta.

Aho arvosteli erityisesti muiden hallituspuolueiden osuutta asian käsittelyssä. Ahon mukaan muiden hallitusryhmien yritys rajata ongelma sosiaalidemokraattien sisäiseksi ei ole uskottava.
-Nyt ei ole kyse pelkästään poliittisesta vastuusta vaan myös siitä, millä keinoilla tämän hallituksen ja eduskunnan, mutta yleisemminkin poliittisen järjestelmän uskottavuutta horjuttava tapaus ratkaistaan, Aho sanoi.

Luottamuksen palautuminen ei Ahon mielestä korjaannu vaikenemalla tai hokemalla, ettei kahden keskenään ristiriitaisen totuuden välillä ole ristiriitaa.
Aho ehdotti puheenvuorossaan ratkaisua kansalaisten yhdenvertaisuutta loukkaavaan vahingonkorvauspäätökseen siten, että Ulf Sundqvistin kanssa tehty sopimus voitaisiin purkaa.

Välikysymysäänestykset käydään huomenna kello 13 alkavassa täysistunnossa.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.