Välieräpaikan kynnyksellä olevan HIFK:n kapteeni palaa kokoonpanoon – Pelicansilla muutoksia kohtalonotteluun

Jääkiekon SM-liigassa pelataan lauantai-iltana vain yksi puolivälieräottelua, kun Helsingin IFK kohtaa Lahden Pelicansin sarjan 6. kamppailussa.

IFK:n ja Pelicansin välinen puolivälieräsarja on jatkunut viihdyttävänä ja jännittävänä. IFK on vain voiton päässä välieräpaikasta, sillä se johtaa pudotuspelisarjaa 3-2.

Pelicans ylsi vahvaan suoritukseen tiukimmalla mahdollisella hetkellä, kun se kukisti eilen perjantaina IFK:n 5-1-lukemin Lahdessa.

Pelicans otti hieman IFK:n repimää pelillistä eroa kiinni, mutta silti sillä on työsarkaa jäljellä. Edelleen Pelicansille ratkaisevana kohtana on se, miten lahtelaiset onnistuvat purkamaan IFK:n aggressiivisen paineistuspelaamisen.

Perjantaina se siinä pystyi, kun hyökkääjät malttoivat hakea vauhtia alhaalta ja tarjota kiekollisen pelaajan läheltä syöttösuuntaa. Tämän takia Pelicans pystyi hyökkäämään tasapainoisemmin ja pääsemään siten paremmin päätykiekkoihin kiinni.

Tässä piileekin jälleen ratkaisukohta illan ottelulle: pystyykö Pelicans jatkamaan siitä, mihin jäi ja mahdollisesti vielä parantamaan? IFK:n kokoonpanoon palaa kapteeni Lennart Petrell. Näin ollen Ilmari Pitkänen putoaa kokoonpanosta.

Pelicansilta on sivussa puolustaja Miihkali Teppo. Mikko Kousa ja Miro Keskitalo sen sijaan palaavat kokoonpanoon.

Ville Nieminen:"Oli yhteinen sopimus, että sielu näkyy tänään" 2:00
Pelicans-luotsi Ville Niemisen kommentit perjantain ottelun jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat