Valeuutisia liikkeellä: Viranomaiset torppaavat somessa levinneet huhut – "Koulujen sulkemisesta koko maassa ei ole tekeillä päätöstä"

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta esiintyi tiedotustilaisuudessa flunssaoireisen näköisenä – vastaa nyt epäilyihin:"Menen koronavirustestiin, niin voimme näyttää miten se tapahtuu" 0:35
MTV Uutiset Live: THL:n pääjohtaja esiintyi tiedotustilaisuudessa flunssaoireisena – katso videolta mitä hän kertoi oireistaan

Aluehallintovirastot ja Valtioneuvoston kanslia kertovat, että suomalaisten koulujen sulkemisesta on liikkeellä valeuutisia.

Valtioneuvoston julkaiseman twiitin mukaan sosiaalisen median sovellus Snapchatissa leviää virheellinen kuvakaappaus Ylen sivuilta.

Kuvakaappauksessa kerrotaan hallituksen päättäneen sulkea kaikki koulut ja päiväkodit tästä päivästä alkaen. Tällaista päätöstä ei ole tehty, joten kuva on väärennös, kanslia huomauttaa.

Liikkeellä olevista valeuutisista raportoivat myös Aluehallintovirastot.

– Valeuutisia liikkeellä! Koulujen sulkemisesta koko maassa ei ole tekeillä päätöstä. Toimimme hallituksen linjausten mukaisesti – yleisötilaisuudet määrätty peruttavaksi, koulut eivät ole yleisötilaisuuksia. Yksittäiset kunnat voivat päättää omien koulujensa sulkemisesta, tviitissä kerrotaan.

Hallitus perui yleisötapahtumat

Hallituksen eilen julkistama suositus on, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti. Tänään iltapäivällä aluehallintovirastot vahvistivat päätöksen Manner-Suomen alueella. Kielto koskee sekä ulko- että sisätiloissa järjestettäviä tilaisuuksia.

Määräykset koskevat kaikkia Manner-Suomen kuntia ja ovat voimassa tartuntatautilain mukaisesti yhden kuukauden eli huhtikuun 12. päivään saakka.


 

Lue myös:

    Uusimmat