Koulut tekevät nyt varotoimiaan koronaviruksen vuoksi – osa siirtyy etäopetukseen tai varautuu siihen: "Toistaiseksi oppimateriaalit säilytetään kotona"

Koronavirusta ei voi enää pysäyttää – kaikkia sairastuneita ei laiteta enää karanteeniin 4:51
MTV Uutiset Live: Koronavirusepidemiaa ei voi Suomessa enää estää.

Suomen oppilaitokset joutuvat nyt pohtimaan, miten opetus järjestestään, jos koulut joudutaan sulkemaan tai osa oppilaista joutuu karanteeniin. Osa kouluista on pyytänyt oppilaita ottamaan kirjat kotiin osana varautumista.

Vihtiläisvanhemmat saivat tänään koululta viestin, jossa kehotetaan oppilaita säilyttämään toistaiseksi kaikki koulukirjat kotona.

– Oppilaat kuljettavat kouluun vain sinä päivänä tarvitsemansa oppimateriaalit. Tällä varmistetaan mahdollisessa karanteenitapauksessa opiskelun jatkumisen edellytykset, viestissä perustellaan.

Myös esimerkiksi Viikin normaalikoulun oppilaita on pyydetty ottamaan oppimateriaalit mukaan varotoimenpiteenä. 

Helsingin suomalaisen yhteiskoulu puolestaan ilmoitti tänään, että maanantaista alkaen opetus järjestetään etänä varotoimenpiteenä. Samaan ratkaisuun on päätynyt Helsingissä moni muukin oppilaitos.

Helsingissä koulut pidetään auki

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kommentoi aiemmin tänään MTV Uutisille, että tämänhektisen tilanteen perusteella koulut ja päiväkodit pidetään Helsingissä auki. Opetus jatkuu maanantaina normaalisti. Kaupunki ei siis ainakaan tällä hetkellä vaadi koulujen sulkemista, vaikka osa oppilaitoksista onkin päättänyt niin.

– Seuraamme THL:n ohjeita. Toistaiseksi kouluista on peruttu kaikki yli 500 henkilön tilaisuudet. 

Helsingissä ilmoitettiin eilen, että Laakavuoren alakoulu joutuu osittain karanteeniin koronavirustartunnan takia. Osa helsinkiläiskouluista, kuten Viikin normaalikoulu ja Lauttasaaren ala-aste joutuivat jo ottamaan karanteenitoimenpiteitä käyttöön koronavirustapausten vuoksi.

Pohjolaisen mukaan koulujen tilannetta arvioidaan pormestarin johdolla.

– Helsingissä koordinaatioryhmä linjaa koulujen poikkeustoimista koronaviruksen osalta.

13.03.2020 kello 15.51 juttua on päivitetty kauttaaltaan. Päivitetty ajantaisin tiedoin.

Lue myös:

    Uusimmat