Vakavasti loukkaantunut Tauski: Pelkäsin kuolevani

Laulaja Tauski Peltonen toipuu hiljalleen vesiskootterionnettomuudesta ja sitä seuranneesta leikkauksesta.

Vakavasti vesiskootterionnettomuudessa viime viikon tiistaina loukkaantunut Tauski kertoo, että hänen oli tarkoitus vain heittää pieni lenkki kotirannassaan vesiskootterilla.

– Minulla oli päällä ainoastaan t-paita ja shortsit, vaikka yleensä minulla on päällä kunnon ajovarusteet. Lensin vesiskootterista selälleni veteen, kun yritin kääntää vehjettä sadan kilometrin vauhdista, Tauski kertoo sairaalasta MTV3.fin Viihdeuutisille.

Onnettomuuden seurauksena Tauskilta murtui ja katkesi kylkiluita. Yksi kylkiluista meni keuhkosta läpi. Hänellä todettiin myös sisäistä verenvuotoa sekä vaurioitunut munuainen. Kihlattu Henna Tuominen vei laulajan Naantalin sairaalaan, josta hänet toimitettiin jatkohoitoon Turun yliopistolliseen keskussairaalaan.

Torstaina Tauski pääsi sairaalasta, ja jo perjantaina hän oli keikalla. Perjantain keikka meni hyvin, mutta lauantaina keikalla kivut olivat niin kovat, että tajukin lähti.

Keikkojen jälkeen Tauski kävi sunnuntaina lääkärissä, mutta hän pääsi kuitenkin kotiin. Tilanne huononi dramaattisesti viime viikon maanantaina, jolloin hänet kiidätettiin ambulanssilla takaisin sairaalaan Turkuun. Sairaalassa todettiin vasemman keuhkon ulkopuolella olevan ilmaa ja oikeassa keuhkossa vettä. Myös uutta sisäistä verenvuotoa todettiin.

Keskiviikkona hänet leikattiin kiireellisesti, vaikka aluksi lääkärit arvioivat, ettei leikkausta tarvita. Laulajalta poistettiin leikkauksessa perna.

– Suurin syy oli, että verta vuosi sisäelimiin. Vatsalaukkuun oli vuotanut verta useita litroja. Hemoglobiiniarvot laskivat 160:sta 45:een. Henki oli kyseessä, olen pelännyt oikeasti, että kuolen, Tauski toteaa.

Tauski arvioi, että kuukausi pari menee ennen kuin hän pääsee kunnolla tolpilleen.

– Hyvä pohjakunto auttaa tässä. Pystyn jo kävelemään, ja olen käynyt ulkona. Keuhkoista imetään vielä nesteitä, mutta vatsassa ollut letku on otettu jo pois. Vatsanseutu on vielä aika pahasti turvoksissa pernaleikkauksen jäljiltä. Mahassa on 30 senttiä pitkä arpi.

– Nyt voi jo alkaa uskomaan, että täältä tullaan hengissä ulos, Tauski miettii.

Erityisesti Tauski haluaa kiittää avovaimoaan, joka on ollut hänen tukena koko ajan.

– Minulla on kultainen avovaimo. En olisi jaksanut ilman hänen tukeaan, hän on antanut minulle kaiken voiman selvitä onnettomuudesta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat