Vakavasta sairaskohtauksesta kuntoutuva Edwin van der Sar, 52, siirrettiin Hollantiin

Vakavan sairaskohtauksen saanut Edwin van der Sar on siirretty sairaalahoitoon kotimaahansa Hollantiin. Maalivahtilegenda on edelleen tehohoidossa.

Van der Sar, 52, sai aivoverenvuodon kesken lomamatkan Kroatiassa heinäkuun alussa. Ajaxin julkaiseman tiedotteen mukaan Hollannin entisen maajoukkuepelaajan tila on vakaa, eikä hän ole hengenvaarassa.

Van der Sarin vaimon Annemarie van Kesterenin antaman lausunnon mukaan hän pystyy myös kommunikoimaan. Hollantilainen oli aiemmin hoidettavana Splitin yliopistollisessa sairaalassa Kroatiassa.

Van der Sarin tilaa seurataan edelleen teho-osastolla. Hollantilaisikoni perhe toivoo hänen pystyvän pian keskittymään kuntoutukseen.

Van der Sar jätti paikkansa Ajaxin toimitusjohtajana viime kauden jälkeen. Maalivahti edusti pelaajana Manchester Unitedia, Ajaxia, Fulhamia ja Juventusta.

Van der Sar pelasi kuusi kautta Man Unitedin maalillla voittaen neljästi Valioliigan ja kerran Mestarien liigan englantilaisseuran riveissä vuosina 2005-2011. Hän voitti Mestarien liigan myös Ajaxissa yhdessä suomalaislegenda Jari Litmasen kanssa vuonna 1995.

Van der Sarin vaimo Annemarie sai myös aivoverenvuoden vuonna 2009 ja toipui siitä täysin.

Lue myös:

    Uusimmat