Mainos

Vakava tilanne Turussa: Kuntoutuskeskuksen asukas sytytti tavaroita palamaan – rivakasti toiminut ohjaaja polki liekkejä sammuksiin

Turussa perhekuntoutuskeskuksessa sattui tänään tulipalo, jota epäillään tahallaan sytytetyksi.

Päivystävä palomestari Marko Rostedt kertoo, että perhekuntoutuskeskuksen keskuksessa onnistuttiin välttämään vakava vaaratilanne ohjaajan ripeän toiminnan ansiosta.

– Yksi paikan asukkaista oli sytyttänyt oleskelutilassa palamaan verhon, tyynyn ja maton. Tilanteessa oli ainekset isompaan tulipaloon, mutta ripeästi toiminut henkilökunta sammutti palon heti alkutekijöissään.

Rakennuksessa useita henkilöitä

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle palo oltiin saatu jo sammutettua. Palomestarin mukaan ohjaaja joutui paloa sammuttaessaan turvautumaan myös luovempiin keinoihin, kuten tukahduttamaan tulta polkemalla. 

Rostedt arvioi, että rakennuksessa oli palon aikaan sisällä noin viidestä kymmeneen henkilöä.

– Vaikka palo olisi ehtinyt levitä, varmasti kaikki asukkaat oltaisiin pystytty evakuoimaan, mutta materiaaliset vahingot olisivat voineet olla isot, Rostedt kuvailee tilanteen vaarallisuutta.

Ensihoito tarkisti savulle altistuneet

Paikalla kävivät myös poliisit ja ensihoitajat. Ensihoito tarkisti kaikkien savulle altistuneiden henkilöiden kunnon. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

– Kaikkien sisällä olleiden henkilöiden häkäpitoisuudet tarkistettiin. Onneksi palo sammui niin alkuvaiheessa. Yksikin tyyny päästää syttyessään todella paljon savua.

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus ja poliisi on käynyt tapahtumapaikalla. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja