Puolustusvoimien ajoneuvo osallisena Tampereen kuolonkolarissa – tällaisesta autosta on kyse

Puolustusvoimien ajoneuvo osallisena Tampereen kuolonkolarissa – tältä auto näyttää 0:49
Video: Tältä Puolustusvoimien ajoneuvo näyttää

Tampereella tapahtui vakava liikenneonnettomuus.

Poliisi tiedotti vakavasta liikenneonnettomuudesta Tampereella varhain lauantaiaamuna. Onnettomuudessa kuoli keski-ikäinen mies. 

Poliisin mukaan toinen henkilöauto törmäsi liikennevaloihin pysähtyneeseen taksiin Lempääläntien ja Kuokkamaantien risteyksessä. Puolustusvoimien tiedotteen mukaan taksiin törmännyt auto on panssariprikaatista varhain lauantaiaamuna luvatta käyttöön otettu maastohenkilöauto. 

Keski-ikäinen taksikuski kuoli törmäyksessä välittömästi. Puolustusvoimien ajoneuvoa kuljetti palkattuun henkilöstöön kuuluva, määräaikaisessa virassa oleva henkilö. Kuski on poliisin hallussa, mutta häntä ei ole vielä päästy kuulemaan.

Ajoneuvossa ei ollut tapahtumahetkellä muita henkilöitä ja se ei ollut Puolustusvoimien toimintaan liittyvässä ajossa. Kyseessä on ToyotaHilux -merkkinen tummanvihreä avolavakuorma-auto vuosimallia 2014. Ajoneuvo on viimeksi katsastettu 7. helmikuuta, jolloin sitä on ajettu 132t. kilometriä. Auton omistajana on Puolustusvoimien logistiikkalaitos Tampereella ja haltijana Panssariprikaati Parolannummella.

Tiedotteen mukaan henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, ampuma-aserikoksesta, sekä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Liikennettä ohjattiin paikan päällä noin kahden tunnin ajan. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat