Mainos

Italian junaturmassa ainakin 22 kuollutta – "Pahin näkymä elämässäni"

1:42

Etelä-Italiassa kuoli tiistaina ainakin 22 ihmistä, kun kaksi junaa törmäsi toisiinsa Apuliassa lähellä Andrian kaupunkia. Suomen ulkoministeriön mukaan uhrien joukossa ei ole suomalaisia.  

Kaksi junaa lähestyi toisiaan vastakkaisista suunnista hieman ennen puoltapäivää yksiraiteisella rataosuudella. Törmäyksen voimasta junien keulat rusentuivat täysin ja junat suistuivat rataa ympäröivään oliivilehtoon. Junien loppupäät pysyivät raiteilla.  

Italialaismediat kertoivat tiistai-iltana uhriluvun olevan 23, mutta sen pelätään vielä nousevan. Poliisi vahvisti uhriluvuksi 22 ja loukkaantuneiden määräksi 43.  

Pelastustyöntekijät vetivät ihmisiä ulos rusentuneista vaunuista 40 asteen helteessä. Poliisi kertoi, että pelastustyöt jatkuvat läpi yön.  

– Näin kuolleita, toiset anelivat apua, ihmiset itkivät. Pahin näkymä elämässäni, yksi poliiseista kertoi toimittajille.  

Kolme helikopteria vei pahiten loukkaantuneita sairaalaan. Ainakin toisen junan matkustajista moni oli opiskelijoita, jotka olivat matkalla yliopistolle.   

Junia operoivan yksityisen raideyhtiön Ferrotramviarian mukaan oli mahdotonta sanoa, paljonko junissa oli matkustajia, koska moni käyttää kausilippua.  

Turmasyy ei vielä selvillä  

Turman syystä ei ole toistaiseksi varmuutta. Tutkijoiden mukaan ainakin toinen juna ajoi todella kovaa, ja inhimillisen virheen mahdollisuus on olemassa.  

Toisen junan olisi pitänyt odottaa asemalla vihreää valoa ennen lähtöä yksiraiteiselle radalle.  

Italian pääministeri Matteo Renzi keskeytti tapahtuman vuoksi puheensa Milanossa ja sanoi palaavansa heti Roomaan.   

Myös Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esitti surunvalittelunsa Twitterissä.  

- Syvimmät osanottoni Etelä-Italian junaonnettomuuden uhrien perheille, Sipilä tviittasi.  

Viimeksi Italiassa tapahtui iso junaonnettomuus vuonna 2013. Silloin 38 ihmistä kuoli lähellä Napolia.  

0:51


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.