Kaksi junaa törmäsi Italiassa – ainakin 17 loukkantui

Kaksi junaa törmäsi Pohjois-Italiassa.

Italian pohjoisosassa kaksi junaa törmäsi toisiinsa myöhään sunnuntaina. Pelastusviranomaisten mukaan pikajunan ja lähijunan törmäyksessä Bolognan ja Riminin välisellä rataosuudella loukkaantui ainakin 17 ihmistä.

Valtion rautatieyhtiö Trenitalian edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että törmäyksestä aiheutui vain lieviä vammoja. Valtaosa loukkaantuneista oli saanut mustelmia.
Trenitalian edustaja painotti törmäyksen tapahtuneen erittäin matalassa nopeudessa. Lisäksi hän kertoi, että tapahtuneesta on aloitettu tutkinta.

Pelastushenkilöstön julkaisemista kuvista voi nähdä, että junat olivat törmänneet nokakkain. Lähijunan keula oli kuvien perusteella edelleen ehjän oloinen.

Italian liikenneministeri Matteo Salvini kertoi seuraavansa tilannetta ja vahvisti niin ikään, että törmäyksestä aiheutuneet vammat olivat lieviä.
Elokuun lopussa viisi rautatietyöntekijää kuoli junan törmättyä heihin öisen huoltotoimen aikana Milanon ja Torinon välillä.

Tuota edeltävä kuolemaan johtanut onnettomuus Italian rautateillä tapahtui vuonna 2020, kun kaksi junatyöntekijää kuoli ja 31 matkustajaa loukkaantui junan suistuttua raiteilta ennen aamunkoittoa lähellä Lodia, Milanon eteläpuolella.

Vuoden 2018 tammikuussa puolestaan kolme naista kuoli ja satakunta ihmistä loukkaantui, kun täpötäysi juna suistui raiteilta Milanon lähellä. Onnettomuudesta syytettiin ratojen huonoa ylläpitoa.

Lue myös:

    Uusimmat