Vakava epäily: alikersanttia epäillään ulkomaalaistaustaustaisen jääkärin törkestä nimittelystä ja lievästä pahoinpitelystä

Uudenmaan prikaatissa on ilmennyt vakava varusmiesjohtajan alaiseensa kohdistama väärinkäytöstapaus, Merivoimat kertoi keskiviikkona.

Alikersantin epäillään haukkuneen ja nimitelleen jääkäriä törkeästi tämän ulkomaalaistaustaan liittyen. Lisäksi alikersantin epäillään kohdelleen samaista jääkäriä myös muutoin nöyryyttävällä tavalla, tehneen tälle haittaa sekä pahoinpidelleen jääkäriä lievästi.

Varusmiesjohtajaa epäillään palvelusrikoksesta, esimiesaseman väärinkäyttämisestä sekä lievästä pahoinpitelystä, tiedotteessa kerrotaan.

Tapauksesta on käynnissä esitutkinta yhteistyössä syyttäjän kanssa, ja sen valmistuttua Uudenmaan prikaatin komentaja tekee tarvittaessa päätöksen asian viemisestä syyttäjän käsittelyyn.

Tiedotteessa sanotaan, että puolustusvoimissa ei hyväksytä minkäänlaista henkilöön kohdistuvaa halveksuntaa, syrjintää tai kiusaamista.

– Tällaiset tapaukset ovat poikkeuksellisia ja puolustusvoimat suhtautuu kaikkeen epäasialliseen kohteluun erittäin vakavasti.

Uudenmaan prikaati kouluttaa rannikkojääkärijoukkoja meripuolustuksen tarpeisiin. Prikaati on Suomen ainoa ruotsinkielinen joukko-osasto. Opetuskieli on prikaatissa ruotsi ja komentokieli suomi.

 


Lue myös:

    Uusimmat