Ammattisotilaille rikostuomioita varusmiesten epäasiallisesta kohtelusta – Varusmiesliitto: "Väkivalta ei ole koulutuksen väline"

Varusmiesliitto tuomitsee väkivallalla kouluttamisen. 

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tänään perjantaina tuomionsa jutussa, jossa joukko Rannikkoprikaatin ammattisotilaita kohteli varusmiehiä epäasiallisesti. Vakavimmat teot olivat fyysistä väkivaltaa.

Tuomion sai yhteensä viisi ammattisotilasta. Pisin tuomio oli 60 päivän ehdollinen vankeusrangaistus. Muut tuomioista olivat sakkotuomioita.

– Väkivalta ei ole koulutuksen väline ja varusmiesten koskemattomuuden pitäisi olla itsestäänselvyys. Tällainen on omiaan heikentämään varusmiesten palvelusmotivaatiota sekä turvallisuutta ja toimii tavoitettaan vastaan, Varusmiesliiton puheenjohtaja Elina Riutta sanoo tiedotteessa.

Pisimmän tuomion saaneen noin parikymppisen miehen katsottiin syyllistyneen useisiin palvelusrikoksiin, kahteen pahoinpitelyyn sekä yhteen lievään palvelusrikokseen.

Rikokset tapahtuivat viime vuoden kesä- ja lokakuun välisenä aikana.

– Kyseessä on ollut isompi kokonaisuus, mikä voi kieliä huonosta koulutuskulttuurista, jossa epäterve kouluttamistyyli on levinnyt, Riutta pohtii. 

– Onneksi tapahtunut on tuotu esille ja viety eteenpäin, jotta järjestelmä on voinut toimia oikein. Tapauksen tulee toimia ennaltaehkäisevänä esimerkkinä ja kaikkien tulee puuttua ajoissa väärään kehityskulkuun ennen kuin tällaista ehtii tapahtua, Riutta päättää. 

Puolustusvoimat modernisoi kalustoaan: Tällaisia droneja otetaan käyttöön varusmiespalveluksessakin 3:57
Puolustusvoimat modernisoi kalustoaan: Tällaisia droneja otetaan käyttöön varusmiespalveluksessakin

Lue myös:

    Uusimmat