Vaivaako kuiva iho pakkasilla? Kokeile tätä halpaa ihonhoitomenetelmää: "Se on taikaa"

Kuivan ihonhoito voi hoitua kätevästi vaseliinista tehdyllä yönaamiolla. Ilmiötä kutsutaan ulkomailla nimellä "slugging".

Talven pakkassäät voivat saada ihon kuivumaan ja lohkeilemaan. Erilaiset kosteusvoiteet ovat monille tuttu tapa hoitaa ongelmaa, mutta nyt internetissä vannotaan uuden ihon kosteutustavan nimeen – eikä se ole hinnalla pilattu. Uutta trendiä kutsutaan nimellä ”slugging”.

Vaikka englanninkielen sana "slug" viittaakin esimerkiksi etanaan, eivät eläimet liity mitenkään ihonhoitotapaan. Sen sijaan sluggingiin tarvitaan vain purkki vaseliinia, ja se on hyvin helppo toteuttaa.

Poista tavalliseen tapaan iholta kaikki meikki ja lisää normaalin kosteusvoiteesi jälkeen vielä paksu kerros vaseliinia kasvoillesi. Nuku yön yli ja herää ihanaan tunteeseen: Hoidon kerrotaan kosteuttavan ihoa ja jättävän jäljelle raikkaan, kirkkaan ja pehmeän tunteen.

"Se on taikaa"

Ensimmäisen kerran sluggingista kirjoitti vaseliinia rakastava Reddit-käyttäjä jo kolme vuotta sitten. Hän kertoo heränneensä hoidon jälkeen kauniin ihon kanssa, joka säilyi koko päivän ajan. Monet kommentoijat kertovat sluggingin muuttaneen heidän elämänsä.

– Se on taikaa, jota en ole koskaan kohdannut ennen kuin nyt, yksi nainen kirjoitti.

– En voi uskoa, kuinka pehmeältä, tasaiselta ja kosteutetulta ihoni näytti ja tuntui, toinen kommentoi.

Monet Reddit-käyttäjät ovat myös miettineet, tuhoaako vaseliini puhtaat tyynyt. Sluggingia säännöllisesti käyttävät kuitenkin vakuuttavat, että rasva imeytyy vain ihoon jättäen tyynyliinan puhtaaksi vaseliinista.

Kaikki eivät suosittele

Independent kuitenkin huomauttaa, että jotkut eivät suosittele vaseliinin käyttöä, sillä paksu voide voi tukkia ihonhuokosia. Herkälle iholle hierottuna vaseliini voi pahimmillaan aiheuttaa aknea, jolloin aineen käyttöä kannattaa välttää kokonaan.

Myöskään Popsugarin mukaan asiantuntijat eivät suosittele vaseliinin päivittäistä käyttöä, vaan kehottavat käyttämään muita tuotteita ihon päivittäiseen kosteutukseen.

Lähteet: IndependentSun

***

Miten meikkisienellä onnistuu finnien piilottaminen? Katso ohjeet videolta!


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja